Mersin Stadyumu "İlk Düdük" İçin Gün Sayıyor - Son Dakika
Spor

Mersin Stadyumu "İlk Düdük" İçin Gün Sayıyor

Mersin Stadyumu "İlk Düdük" İçin Gün Sayıyor

17. Akdeniz Oyunları kapsamında yapılan, açılış ve kapanış törenlerinde zarar görmemesi için çim ekilmeyen Mersin Stadyumu'nun zemini çimlendirildi.

26.10.2013 11:18  Güncelleme: 11:22

BASİR GÜLÜM/ MUSTAFA ÇİFTÇİ - 17. Akdeniz Oyunları kapsamında inşa edilen, oyunları açılış ve kapanış törenlerinde zarar görmemesi için çim ekilmeyen 25 bin seyirci kapasiteli Mersin Stadyumu'nda 15 Kasım'dan itibaren futbol oynanabilecek.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) Gençlik ve Spor Bakanlığı ile imzaladığı protokol kapsamında inşa ettiği, 20-30 Haziran arasında Mersin'de düzenlenen 17. Akdeniz Oyunları'nın açılış ve kapanış törenlerine ev sahipliği yapan stadyumun zeminine çim ekildi.

Yapımında yaklaşık bin 100 kişinin çalıştığı statta çimler, mevsim şartlarına göre testlerden geçirildi. Belirli aralıklarla sulanan ve ilaçlanan çimlere çizgi çizilmesinin ardından son kontrolleri yapılarak futbol oynamaya hazır hale getirilecek.

Stadyum Müdürü Numan Büyüktatlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, stadyuma bermuda ve lolyum türü çim ekildiğini, son kontrollerin gözden geçirildiğini söyledi.

Tesisin 25 bin seyirci kapasitesi bulunduğunu ve UEFA standartlarında olduğunu belirten Büyüktatlı, şöyle devam etti:

"77 bin 20 metrekare kapalı alanda 54 locası, 17 asansör, UEFA kulüplerini ağırlama alanlarının yanında kurumsal misafir alanları, 11 reviri, 27 mescidi, engelli misafir ve sporcular için özel donanımları olan stadyumumuz kısa sürede hizmet verir hale gelecek. Bin 295 otomobil, 46 otobüs kapasiteli açık ve kapalı otoparkları bulunan stadyumumuz, Mersin'e büyük katkı sağlayacak. Ufak eksiklikleri olan stadyumumuz kısa sürede tamamlanarak ülkemize ve spor dünyasının hizmetine sunulacak."

Yüklenici firmada görevli  proje müdürü İrfan Batmaz da, ocakta ihalesini aldıkları stadyumu, 120 günde hazır hale getirdiklerini söyledi.

17. Akdeniz Oyunları'nın açılış ve kapanışının yapıldığı stadyumun eksikliklerinin kısa sürede tamamlandığını dile getiren Batmaz, şunları kaydetti:

"Dış sahası, peyzaj, otoparkı hazırlanarak 31 Mayıs'ta geçici kabulu yapılan tesiste son rötuşlarımızı yapıyoruz. Akdeniz Oyunları koordinatörlüğünün istekleri doğrultusunda ertelenen orta saha çim ekimi de tamamlandı. Orta saha içindeki drenaj işlemleri ve çim altyapı çalışmaları bitti. 8-10 Eylül arasında ilk çim ekimleri gerçekleştirilen stadyumun drenaj kanalları ve etrafındaki atletizm pistinin kaplaması da başarıyla gerçekleştirildi. Stadyumda 15 Kasım'dan itibaren futbol oynanabilecek." - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Mersin Stadyumu 'İlk Düdük' İçin Gün Sayıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement