Mesut Turu Almanya'ya Getirdi: 2-1 - Son Dakika
Spor

Mesut Turu Almanya'ya Getirdi: 2-1

Mesut Turu Almanya\'ya Getirdi: 2-1

Dünya Kupasında Almanya ve Cezayir arasında oynanan tarihi rövanşta maç uzatmalara gitti.

01.07.2014 08:32

2014 Dünya Kupası'nda altıncı çeyrek final bileti için karşı karşıya gelen Almanya ve Cezayir'in mücadelesi nefes kesti. İlk yarıda Cezayir de Almanya da oldukça istekli bir oyun ortaya koydu. Ancak Cezayir'de bitirici vuruş eksikliği gol yollarında en büyük sorun olurken, Almanya hücum hattını ise M'Bolhi durdurdu.

İkinci devrede de Almanya akın akın gelirken 'Panzerler'e M'Bolhi geçit vermedi. Afrika temsilcisi de savunma arkasına uzun toplarla gol arasa da Neuer önlibero gibi her topa ilk yetişen isim oldu. İki takım da gol yollarında aradığını bulamayınca maç uzatmalara gitti.

Uzatmalar başlar başlamaz Schürrle topu ağlara göndererek Almanya'yı öne geçirdi. Maçın son anlarına kadar Almanya 1-0 üstünlüğünü korudu, fakat Mesut Özil'in 120. dakikada attığı gol skoru 2-0'a getirdi. Cezayir'de Djabou bu gole saniyeler sonra yanıt vermeyi başardı, ancak Afrikalılar maçın sonucunu 2-2'ye getiremedi... Almanya bir hayli zorlanarak turlamayı başardı ve Fransa ile eşleşti.

SLIMANI'YE OFSAYT ENGELİ

Cezayir, maça çok hızlı ve yüksek konsantrasyonlu başladı ve henüz maçın havasına giremeyen Almanya'yı ilk dakikalarda çok zorladı. Kanatlarda Feghouli ve Soudani ile oldukça etkili olan Afrika temsilcisi göbekte de Slimani'nin yüksek tempolu oyunuyla Alman savunmasını pek çok defa dengesiz yakaladı.

İlk 20 dakikalık bölümde Almanya orta saha da ve rakip ceza sahası önünde kritik top kayıpları yaparken Cezayirli hücumcular da Almanya savunmasını eksik yakalamayı başardı. Bu pozsiyonlardan birinde Slimani kafayla topu nefis bir şekilde ağlara gönderdi, fakat yan hakem ofsayt bayrağını kaldırdı. Alman savunmacıları bir bir ekarte ederek net bir fırsat yakalayan Feghouli ise bu net fırsatta pas vermek yerine şut çekince Cezayir bir gol fırsatını daha tepti.

ALMANYA'YI MESUT UYANDIRDI

Almanya'nın uyanması için karşılaşmada bir yarım saatlik dönemin geçmesi gerekti. Mesut Özil'in orta sahada direnç göstermesi ve savunma arkasına çapraz, uzun paslar atmasıyla rakip yarı sahada etkili olmaya başlayan 'Panzerler' tehlikeli bir pozisyon yaratmakta başlarda zorlansalar da Cezayir savunmasının bireysel hatalar yapmaya başlamasıyla kontrolü ele geçirdiler. Çok geçmeden oyunun temposunu ayarlayan taraf da Almanlar oldu.

M'BOLHI GEÇİT VERMİYOR!

Cezayir'in turnuvada Slimani ve Feghouli ile birlikte en önemli ismi olan Kaleci M'Bolhi ilk devrenin son anlarında yine kalesinde devleşti. Sağlı sollu gelen Alman ataklarında kalesini gole kapayan M'Bolhi, Mesut'un, Müller'in ve Götze'nin net fırsatlarında muhteşem kurtarışlar yaptı ve takımının ilk devreye golsüz beraberlik girmesinde büyük pay sahibi oldu.

İlk devre golsüz sonuçlansa da maçın temposu oldukça yüksekti. Almanya %68'e %32'lik bir topla oynama oranı elde etse de kimi zaman Cezayir savunmasını, çoğu zamansa M'Bolhi'yi geçemedi.

RÜŞTÜ MÜSÜN M'BOLHI?

İkinci devreye ise Almanya hızlı başladı. Löw'ün yaptığı Götze-Schürrle değişikliği ikinci devrenin henüz başında meyvelerini göstermeye başladı. Cezayir kalesinde hızlı ataklar ve ayağa kısa paslarla tehlikeler yaratan Almanya'da Philipp Lahm'ın uzaklardan sert şutunda M'Bolhi parmak uçlarıyla topu son anda çeldi. İkinci devrede sayısız köşe vuruşu kazanan Almanlar, bu duran topları bir türlü etkili kullanamadılar. Cezayir savunması iyi kapanmayı başardı.

'Panzerler' kısa ve seri paslarla göbekten tehlikeli gelmeyi başarsa da Cezayir savunmasının ters kanatlarda bıraktığı boşlukları değerlendiremedi. Kanatlara oynanan uzun topların neredeyse tamamı isabetsizlikle sonuçlandı.

NEUER ÖN LİBERO GİBİ!

İlk yarıda da sık sık ceza sahasının dışında topa müdahele eden Neuer, ikinci yarıda da yer yer bir ön libero gibi oynadı. Elindeki tüm kozlarla gol için saldıran Almanya'nın savunma arkasında bıraktığı boşlukları dolduran isim Neuer oldu. 70'li dakikalarda yeniden hücumda organize olmaya başlayan Cezayirli hücumcuların sert şutlarında da kalesini gole kapatmayı başaran Alman file bekçisi oynadığı uzun toplarla da tehlikeler yaratmayı başardı.

Bu zorlu mücadelenin son dakikaları da heyecan dolu geçti. Almanya var gücüyle gol için bastırırken Cezayir de yine Alman savunmasının ileride konumlanmasından faydalanmak istedi. Ancak Neuer yine ve yine her topa ilk yetişen isim olmayı başardı.

KALECİLER MAÇI UZATTI...

Karşılaşmada son 10 dakikaya girilirken Almanya'nın kale ağzında yakaladığı tehlikeli fırsatlarda M'Bolhi yne müthiş kurtarışlar yapmayı başardı. İki tecrübeli file bekçisi de kalesini muazzam bir şekilde gole kapatmayı başarınca karşılaşmanın ikinci devresi de golsüz beraberlikle sona erdi. Maç uzatmalara gitti...

SCHÜRRLE'DEN 'GEÇ OLSUN GÜÇ OMASIN' GOLÜ

Uzatmalar başlar başlamaz Panzerler golü bulmayı başardı! Hızlı bir atakla bir anda rakip kaleye ulaşan Almanlar'da topa son vuruşu yapan isim Müller'in pasında topla buluşan Andre Schürrle oldu! Almanya bu golle 1-0 öne geçti. M'Bolhi ilk defa kalesinde çaresiz kaldı.

Almanya bu golün verdiği özgüven ile ikinci için de yoğun bir baskı kurdu.  Cezayir de duran toplardan gol aradı. Duran toplarda yaşanan karambollerde son vuruşları yapmayı başaran Afrikalı oyuncular, topla çerçeveyi buluşturamadılar.

MESUT ÖZİL'DEN NOKTA DERKEN!

İkinci uzatma devresinde de kalesinde tehlikeler atlatan Almanya, rakip kalede fırsatlar bulsa da maçı garantiye alamadı. Cezayir maçın son anları yaklaştıkça var gücüyle saldırmaya başladı. Almanya ise oyun disiplininden kopmadı ve topu her kaptığı fırsatta tempoyu düşürdü.

Uzatmaları hatasız oynayan 'Panzerler', ikinci uzatma devresinin son anlarında Mesut Özil'in golüyle maça noktayı koyduğunu düşündü! Son dakikada gelen gole Cezayir, Djabou ile çabuk bir cevap verdi ve skor bir anda 1-0'dan 2-1'e geldi. Bu golün ardından Slimani ile de bir pozisyona daha giren Cezayir, bunu değerlendiremedi... Karşılaşmanın hakemi maçı bitiren düdüğü çaldı ve Almanya güç bela da olsa tur biletini cebine koydu.

Vahid Halilhodzic'in öğrencileri ise Dünya Kupası'na büyük bir iz bırakarak veda ettiler.

Almanya, yarı finale kalabilmek için turnuvanın sürpriz favorisi Fransa ile karşı karşıya gelecek.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Mesut Turu Almanya'ya Getirdi: 2-1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement