Mhk Üyesi Zafer Demir'den Samimi Açıklamalar - Son Dakika
Spor

Mhk Üyesi Zafer Demir'den Samimi Açıklamalar

Mhk Üyesi Zafer Demir\'den Samimi Açıklamalar

Geçtiğimiz Temmuz ayında Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (TFFMHK) üyeliğine getirilen Malatyalı eski hakem Zafer Demir, zaman zaman hakem hatalarının olduğunu ifade ederek, hata yapmanın normal olduğunu belirtti.

11.12.2015 11:42

Geçtiğimiz Temmuz ayında Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (TFFMHK) üyeliğine getirilen Malatyalı eski hakem Zafer Demir, zaman zaman hakem hatalarının olduğunu ifade ederek, hata yapmanın normal olduğunu belirtti.

Kuddusi Müfütoğlu başkanlığındaki Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu üyeliğine seçilen Malatyalı eski hakem Zafer Demir, "MHK üyeliğine seçilmem benim için gurur verici. Üzerime aldığım sorumlulukların farkındayım. Malatya'ya ve bölgeye daha fazla katkı sunmak için elimden gelen gayreti göstereceğim" diye konuştu.

"BU GÖREV BANA AYRICA BİR SORUMLULUK GETİRİYOR"

MHK'nın 8 ve 10. Bölge sorumlusu olarak göreve başlayan Demir, MHK üyeliğine seçilmenin kendisi için gurur verici olduğunu ifade ederek, "Bu görev bana ayrıca bir sorumluluk getiriyor. Malatya'nın ve bölgenin hakem camiasına katkıda bulunmak için daha fazla çalışmak ve gayret göstermek zorundayım. MHK'de benim sorumluluk alanım 8 ve 10. Bölge olarak belirlendi. Yani Malatya ve Kayseri merkezli olan bu bölgelerdeki hakemlerin durumu ve gelişimiyle ilgili sorumluluk bizim üzerimizde. Ayrıca BAL'ın Türkiye yapılanmasını da ben yapıyorum. Çalışmalarımız devam edecek ve inşallah yine ilimize ve bölgemize katkılar sunmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"MALATYA LOKOMOTİF BİR ŞEHİRDİR"

Malatya hakemliği ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Demir, "Malatya, hakemlik konusunda geçmişten günümüze kadar bölgeye önemli katkılar sunan lokomotif bir şehirdir. Geçmişte burada çok üst düzey hakemlerimiz çıktı, yine çıkmaya devam edecek. Biz de buna katkıda bulunursak ne mutlu bize. Şimdi alttan yetişen hakem arkadaşlarımız var ve gayet başarılı gidiyorlar, iyi maçlar yönetiyorlar. Biz istiyoruz ki bunlar daha da yukarıya çıksınlar ve daha başarı olsunlar. Zaten hakemliğin en önemli kriteri de hedefini devam ettirmektir. Bu arkadaşlarımız da bu hedefleri doğrultusunda var güçleri ile çalışıyorlar, bizde onlara her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.

"HAKEM ATAMALARINDA BİRDEN FAZLA KRİTER VAR"

MHK'da hakem atamalarında göz önünde bulundurulan kriterler hakkında da konuşan Demir, "Hakem atamalarında birden fazla kriter var. Biz MHK olarak maçların en iyi şekilde yönetilmesini sağlamaya çalışıyoruz. O maç için en uygun hakem kimse onu atamaya çalışıyoruz. Tabi hakemin daha önce çıkmış olduğu maçlar, maçın zorluk derecesi, hakemin kariyeri, hakemin tecrübesi gibi kriterleri de göz önünde bulundurmak zorundayız. Bir hakemin o maça atanabilmesi için bu kriterlerle ilgili bir ekip oluşturulup buna göre uygun bir atama hazırlanıyor. Zaman zaman hatalar oluyor, olacak da... Hata bu işin içinde olan bir şey. Biz istiyoruz ki hakem arkadaşlarımız başarılı ve hakkaniyetli bir şekilde maç yönetsinler, hem ülkemizi hem de bölgemizi en iyi şekilde temsil etsinler" şeklinde konuştu. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Mhk Üyesi Zafer Demir'den Samimi Açıklamalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement