Miliç Övgüler Yağdırdı - Son Dakika
Spor

Miliç Övgüler Yağdırdı

Miliç Övgüler Yağdırdı

Miliç "Türk Futbolu Çok Gelişti ve Bunun Sonucunda Türk Takımları Çok Güçlendi"

26.06.2010 15:04

Beşiktaş'ın efsane futbolcu ve teknik direktörlerinden Dorde Miliç, Beşiktaş'ın çok iyi transferler yaptığını ve siyah beyazlı takımı çok daha güzel günler beklediğini söyledi.

1973 -75 yılları arasında futbolcu olarak siyah beyazlı formayı giyen Miliç, 1980-84 yılları arasında teknik direktör olarak 3.5 yıl görev yapan ve Beşiktaş'ı 14 yıl aradan sonra şampiyonluğa taşıyan Sırp futbol adamı, siyah beyazlı kulüpte çok güzel günler geçirdiğini söyledi.

Bir dönem Adanaspor ve Bursaspor'u da çalıştıran Miliç, adını taşıyan atın da yarışacağı 84. Gazi Koşusu'nu izlemek için geldiği İstanbul'da DHA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Öncelikle kendi adını taşıyan atın hikayesini anlatan Miliç, "Adanaspor'da antrenörlük yaptığım dönemde birçok insanla tanıştım ve dost edindim. Dostlarımdan biri olan Bahadır Kocatepe, aynı zamanda eski Adanaspor genel kaptanı, 3 sene önce bana telefon etti ve genç bir at aldığını söyledi. Benim ismimi koymak için benden izin istedi. Bende tabi ki izin verdim. Bahadır Kocatepe birkaç gün önce beni tekrar aradı ve Miliç'in Gazi Koşusu'nda yarışacağını söyledi, bende uçağa atladığım gibi İstanbul'a geldim. İnşallah Pazar günü Miliç yarışacak ve ben de izleyeceğim" dedi.

Elinden geldiğince Beşiktaş'ı ve Türk futbolunu özellikle internetten ve gazetelerden takip ettiğini kaydederek, "Türk futbolu çok gelişti, bunun sonucunda Türk takımları çok güçlendi. Çok iyi ve ünlü futbolcular çıkarmaya başladı. Türk Milli Takımı da büyük başarılara imza attı. Örneğin 2 yıl önce Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye çok güzel bir futbol örneği sergiledi ve çok başarılı oldu. Belki daha üste de çıkabilirlerdi, olmadı. Ama Milli Takım'ın Avrupa'da çok göze battığını yani fark edildiğini söyleyebilirim" şeklinde konuştu.

Kendi dönemiyle günümüzün Türk futbolunu da kıyaslayan tecrübeli teknik direktör, "Herşey den önce o zaman ki futbol ile şimdi ki futbol arasında çok büyük bir fark var. Şimdi taktiksel ve kondisyonel olarak çok büyük farklar görüyorum. Şimdi ki futbolcuların daha çok koşması gerekiyor. Şimdi futbol da zaman yok, herşey çok hızlı olmak zorunda" ifadelerini kullandı.

Beşiktaş'ın yeni sezon öncesi iyi transferler yaptığını vurgalayan Miliç, "Schuster çok iyi bir futbolcu idi. Ardından teknik direktörlük yaptığını dönemde de çok başarılı oldu. Bence Beşiktaş'ta başarılı olamaması için hiçbir neden yok. Quaresma ve Hilbert de önemli transferler. İnşallah başarılı olurlar" şeklinde konuştu.

Beşiktaş teknik direktörüyken kazandıkları şampiyonluğu hiç unutamadığının altını çizen Dorde Miliç, "1982 yılında yaşadığımız şampiyonluğu asla unutamıyorum. Futbol oynarken ise rahmetli Vedat Okyar, Sami, Zekeriya ve Lütfü ile yaşadığımız çok güzel anılarımız var. Ligde şampiyon olamamıştık ama Cumhurbaşkanlığı ve Türkiye Kupası'nı almıştık. Anlatmaya değer çok hatıram var. Bilhassa Beşiktaş'ta" dedi.

2010 Dünya Kupası'na da değinen Miliç, "Bence bu sene Dünya Kupası istenilen seviyede değil. Çünkü kupa da iyi bir futbol oynanmıyor. Bana kalırsa, bunun en önemli sebebi futbolcuların kendi liglerinde çok yoruluyor olmaları. Bilhassa Avrupa Ülkeleri takımlarının oyuncuları Şampiyonlar Ligi ve UEFA Kupası'ndan dolayı çok yoruluyorlar. Avrupa'da oynanan maçlar kesinlikle çok daha zevkli. Daha renkli. Ama maalesef Dünya Kupası öyle değil. Bana göre favori 3 tane takım var. Bunlar Brezilya, Arjantin ve İspanya. Bu takımlardan biri şampiyon olur" ifadelerini kullandı.

Son olarak Siyah beyazlı taraftarlara da mesaj göndere Dorde Miliç, "Kara Kartalı desteklemeye devam etsinler, çünkü Beşiktaş için kesinlikle daha güzel günler geliyor" dedi.

Miliç isimli atın sahibi Bahadır Kocatepe de Dorde Miliç'in Adanaspor'a verdiği hizmetler nedeniyle ismini atına koyduğunu kaydederek, "Sayın hocamızın Türk futboluna ve Adana'ya çok büyük katkıları oldu. Bizde arkadaşlarımızla beraber bir at satın aldık ve atın ismini Miliç koymaya karar verdik. Bende izin almak için hocamı aradım ve o da memnuniyetle kabul etti" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Miliç Övgüler Yağdırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement