Mustafa Cengiz: "Hayaller Van Persie, Gerçekler Tam Tersi" - Son Dakika
Spor

Mustafa Cengiz: "Hayaller Van Persie, Gerçekler Tam Tersi"

Mustafa Cengiz: "Hayaller Van Persie, Gerçekler Tam Tersi"

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, TRT Spor'da yayınlanan özel programda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

05.09.2018 00:05

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, TRT Spor'da yayınlanan özel programda Levent Özçelik'in sorularını yanıtlarken, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Mustafa Cengiz'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Benim en büyük silahım, en büyük güvencem, açıklık, samimiyet ve şeffaflık. Ben doğruları söylediğim sürece Galatasaray'ın başkanıyım. Yalan söylediğim andan sonra Galatasaray başkanı değilim. Başkan seçileli 7 ay geçti. Bir insan yettiğini hissettiği anda bitmiştir. Ben asla tamamen başarılı olduğuma inanmıyorum. Öyle hissettiğim anda görevim bitmiştir.

"Bir forvet transferi olmadı diye, döviz kurunun artışı unutuldu"

Taraftar bana çok destek verdi. Bir forvet transferi olmadı diye, döviz kurunun artışı unutuldu, ABD'nin üzerimize yaptığı pres unutuldu, forvet transferi ana konu oldu. Bu güzel bir şey, taraftarın ilgisini gösterir. Tepkileri anlayışla karşılıyorum, saygı duyuyorum.

Emre Akbaba transferi

Transfer, oyuncular, maça çıkış, diziliş... Hepsi teknik ekibe kalmış. Teknik ekibimiz Emre Akbaba'yı istedi. Futbolcu ile ben hiç görüşmedim, sadece imza töreninde tanıştım. Galatasaray'da başkan futbolcu transferine hiçbir zaman karışmaz. Alanyaspor Başkanı Sayın Hasan Çavuşoğlu ile görüştük, Emre Akbaba için kendisinin bize teklifi 7 milyon euroydu. Öyle olunca hayır dedik. Sonra riskleri göze alarak ve futbolcu satacağımıza inanarak 2,5 milyon euro teklif ettik. Sayın başkan bozuldu tabii ki, az buldu.

Abdürrahim Albayrak görüşmeleri yürüttü. Sonra 3 milyon euroya çıktık fakat yine olmadı. Emre Akbaba ise Galatasaray'ı istediğini sosyal medyadan çeşitli yollarla belli etti. Emre Akbaba'nın çeşitli vesilelerle bizi istediğini hissettik. Açık açık bunu söyledi sosyal medyalarda da. Nagatomo'da da öyle oldu. Nagatomo'da da bir rakibimizin 4,5 milyon euroluk bir teklifi olduğu söyleniyor, ama biz görmedik.

"Gomis ile Muslera arasında bir tartışma yok"

Gomis ile Muslera arasında bir tartışma yok, yanlış duyulmuş. Sadece kendisi gol kralı, zam talep etmekte haklı, bazılarını kıyas göstermekte haklı. Menajerler kendilerine göre ücretinin artmasını istedi. Biz Fatih hocanın dediklerine bakarız.

"Modeste Florya'ya gelmiş, biz o konularda yokuz"

Modeste Florya'ya gelmiş, biz o konularda yokuz. Bizim önümüze imzaya gelir, biz buna bakarız. Futbolcu ile görüş, menajerlerle görüş, biz o işlerin içinde değiliz. Modeste için Çin kulübünden bize sert bir uyarı geldi. Çin kulübü 49,5 milyon euro harcamış Modeste için. Eğer Modeste'yi antrenmanlara çıkarır veya sözleşme imzalarsanız sizi FIFA'ya şikayet ederiz dediler. Modeste transferinde büyük tehlike gördük. 20-30 milyon euro arası. Çin kulübü iki sözleşme yapmış. Hizmet ve imaj hakkı reklam sözleşmesi. Drogba olayında sözleşmelerinden birini sonlandırırsan, diğeri de sona eriyor. Modeste'de bu madde yok.

Çin kulübünden gelen garip bir mail adresiydi, biz de onlara mail attık. 'Bu size mi ait' diye. 'Evet bize ait, futbolcudan elinizi çekin' diyorlardı. Menajeri de bayan bir menajer, Gomis'in menajerleri değil. Bu arada Modeste, TT olmuş, yani trending topic. Öğrendik bunları tabi. Şunu da söyleyeyim, Mustafa Cengiz'in troll hesapları var diyorlar. Bakın buradan söylüyorum bunu kanıtlarsanız bugün başkanlıktan istifa ederim.

Maicon ve Ahmet Çalık transferi olmamış

Maicon'un transferinde biz normal zamanda girdik, Arap kardeşlerimiz Al Hilal zamanında sisteme giremedi. Ahmet Çalık'ı zamanında girdik, İspanyol kardeşlerimiz giremedi. Her olayı Grosskreutz'a bağlamak olmaz.

Taraftarın forvet tepkisi normal, hele Trabzonspor'dan 4 tane yemişsem ben daha büyük tepki gösterirdim. Samimiyetle söylüyorum, başkan olarak hata bende.

"Hayaller Van Persie, gerçekler tam tersi"

UEFA'dan ayın 21'inde 10 milyon euro geliyor. Galatasaray camiası 1-1,5 yıl dayanırsa, salaha ulaşacaktır. Ama Muhammed Salah değil, kurtuluşa ulaşacaktır. İbra deyince de Ibrahimovic anlaşılıyor. Onu da alalım ama sonra da hayaller Van Persie, gerçekler tam tersi olabiliyor.

Uçakların kalkması için son saniyeye kadar mücadele ettik. Bir sorumlu aranıyorsa, o benim. Galatasaray'ın 100 milyonu da olsa, oyuncuyu transfer edip Şampiyonlar Ligi'nde oynatma şansımız yoktu. Bir noktayı boşaltmadan orayı dolduramıyorduk.

"Vagner Love'ın bize bedelsiz geleceği söylendi, daha sonra bonservis ücreti istendi"

Vagner Love'ın bize bedelsiz geleceği söylendi. Menajer tarafından önerildi. Ücretsiz geleceği belirtildi. Daha sonra makul bir bonservis ücreti istendi. Love'ın bonservisini karşılayamayacağımızı biliyorduk. Bu bonservisi menajer ve Love ödeyecekti. Yapamadılar. Beşiktaş haklı olarak Vagner Love'ı ücretsiz vermek istemedi. Bu konuda Beşiktaş ile hiçbir problem yaşamadık. Love'ı alsak lig artı Şampiyonlar Ligi'nde oynatabilecektik.

31 Ağustos itibariyle TFF'ye verilmesi gereken 28 kişilik kadro listesinde 8 tane genç oyuncu yer alıyor. U19'dan 5, U17'den 3 futbolcu. Yani altyapıdan 8 futbolcu. Bu bir devrimdir.

Tolga Ciğerci ve Tarık Çamdal sözleri

Sevgili hocamı üzen iki Türk oyuncu vardı. Birisi Tolga'ydı. Kendisi ayrılmak istemiyordu. Menajeriyle birlikte çok uzun konuşmalar yaptık. Başta tüm ücretini istiyordu. Sağ olsun kendisi bizi zor bir durumdan kurtardı. Darısı diğerlerine. Tarık Çamdal'ın da futbolu bıraktığında haysiyetli, onurlu bir şekilde göğsünü gere gere futbolculuğunu anlatabileceği bir durumda olmasını diliyorum.

Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor Mustafa Cengiz: 'Hayaller Van Persie, Gerçekler Tam Tersi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement