Olimpik Rüzgar Sörfü Avrupa Şampiyonası'nın Ardından - Son Dakika
Spor

Olimpik Rüzgar Sörfü Avrupa Şampiyonası'nın Ardından

Olimpik Rüzgar Sörfü Avrupa Şampiyonası\'nın Ardından

Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Belli: "Yepyeni gençlerden oluşan, pırıl pırıl bir kadroya sahibiz. Bundan sonra kendimizi Avrupa ve Dünya şampiyonalarına, olimpiyatlara hazırlıyoruz" RS:X Türk Milli Takımı Antrenörü Duman: "Yeni bir oluşumdayız, altyapı taşlarımız oluşuyor.

06.07.2014 16:51

Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Serhat Belli, RS: X olimpik rüzgar sörfünde, gençlerden oluşan, yepyeni, pırıl pırıl bir kadroya sahip olduklarını belirterek, bundan sonra Avrupa ve Dünya şampiyonaları ile olimpiyatlarda ses getirecek sporcular hazırladıklarını söyledi.

Belli, Çeşme'de düzenlenen 2014 RS: X Olimpik Rüzgar Sörfü Avrupa Şampiyonası'nı, RS: X Türk Milli Takımı Antrenörü Cem Duman ile düzenlediği basın toplantısıyla değerlendirdi.

Şampiyonaya 5'i büyüklerde, 6'sı da gençlerde olam üzere 11 sporcuyla katıldıklarını belirten Belli, bu kadronun aynı zamanda 2020 Olimpiyatları için seçtikleri aday kadro olduğunu dile getirdi. Belli, büyüklerdeki sporcularıyla 2016 Olimpiyatları'nı da zorlamak istediklerini ama asıl hedeflerinin 2020 oyunları olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"Elimizde 5 kişilik RS: X büyükler kadrosu var. Bunların 2015 ve 2016'da kotayı zorlayacaklarına inanıyorum. Milli takım olarak gençlerde Serhan Hocam, büyüklerde de Cem Duman ve Hollandalı antrenörümüz ile milli takım kadrosunu kurduk ve çalışmalara başladık. Yepyeni gençlerden oluşan, pırıl pırıl bir kadroya sahibiz. Gelecek vaat eden, 2020'de madalya almak için yarışacak bir ekibe sahibiz. Bizler federasyon olarak onlara gerek lojistik, gerek maddi, gerekse de yurt dışında yapılacak tüm çalışmalara katılma imkanı sağladık. Bu sezon, Çeşme'de yaptığımız bu Avrupa Şampiyonası, peşinden de Dünya Şampiyonası ile sezonu noktalayacağız. Bu arada Türkiye'de kamp ve kliniklerimiz devam edecek. RS: X'de bundan sonra 2016'da olmasa bile kendimizi Avrupa ve Dünya şampiyonalarına, olimpiyatlara hazırlıyoruz. Ses getirecek, madalya getirecek sporcularımızı hazırlıyoruz."

-"Zor olanı başarmak istiyoruz"

RS: X Türk Milli Takımı Antrenörü Cem Duman da genç bir ekip olduklarını belirterek, "Yeni bir oluşumdayız, altyapı taşlarımız oluşuyor. 2016 Olimpiyat kotası bizim için zor ama biz bu zor olanı başarmak istiyoruz" dedi.

Erkeklerde ve kadınlarda bu hedef için ellerinden geleni yaptıklarını dile getiren Duman, şunları kaydetti:

"Bugüne kadar Çeşme'de 3 kamp gerçekleştirdik. Bu programa Hollandalı antrenörümüzle birlikte başladık. Yurt dışındaki tüm gelişmeleri takip ederek, bunları takımımıza adapte ediyoruz. Çok iyi ve başarılı olacağını düşündüğümüz bir takımın altyapısını burada hazırladık. Yarışları burada derece olarak değerlendirmiyoruz. Sadece kendi performanslarımızı bilimsel olarak takip ediyoruz. Eksilerimizi artılarımızı görerek kendimizi nasıl geliştirebiliriz bunun peşindeyiz. Önümüzde olimpiyatlara puan veren Santander yarışları var. Arkasından İsrail'de Dünya Gençler Şampiyonası var. 2016'da hedefimiz olimpiyatlara katılabilmek ama asıl hedefimiz 2020 olimpiyatlarına katıldıktan sonra başarılı sonuçlar elde etmek. Bunun için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz." - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Olimpik Rüzgar Sörfü Avrupa Şampiyonası'nın Ardından - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement