Oyak Renault Basketbol Kulübü Başkanı Şar: Çekilmek En Mantıklı Karardı - Son Dakika
Spor

Oyak Renault Basketbol Kulübü Başkanı Şar: Çekilmek En Mantıklı Karardı

Oyak Renault Basketbol Kulübü Başkanı Şar: Çekilmek En Mantıklı Karardı

Mehmet Okur, Altar Tunçkol, Rasim Başak, Altan Erol gibi ünlü basketbolcuların yetiştiği Oyak Renault Basketbol Kulübü ligden çekildi.

09.08.2011 13:40

Mehmet Okur, Altar Tunçkol, Rasim Başak, Altan Erol gibi ünlü basketbolcuların yetiştiği Oyak Renault Basketbol Kulübü ligden çekildi. Kulüp Başkanı Alpay Şar, "Oyuncularımız kendilerine takım bulsunlar" dedi.

1974 yılında faaliyetlerine başlayan ve çok sayıda önemli oyuncu yetiştiren Oyak Renault Basketbol Kulübü, 2002 yılında MAİS A. Ş. 'nin desteğini çekmesiyle birlikte maddi açıdan sıkıntılı bir döneme girdi. Basketbol takımını destekleyen Finans Müdürü Mete Çil'in bir trafik kazasında hayatını kaybetmesi üzerine de basketbol takımına olan desteğin iyice azaldığı belirtildi.

MADDİ SIKINTIYI AŞAMADIK

Oyak Renault Basketbol Kulübü Başkan Alpay Şar, Doğan Haber Ajansı'na (DHA) yaptığı açıklamada, bu kararın şirketin tepe yönetiminin aldığı bir karar olduğuna vurgu yaparak, şunları söyledi: "Üst kademe, A takımımıza sponsor olmayacaklarını daha önce belirtmişti. Maddi anlamda büyük sıkıntı çekiyorduk. Bu sıkıntılar içinde ligde yer almaktansa, çekilmek aslında en mantıklı karar oldu. Ancak (A) takımımızı ligden çekmemiz, basketboldan tamamen uzaklaştığımız anlamına gelmiyor. Basketbol çalışmalarımızı altyapıda sürdüreceğiz. "

KENDİLERİNE KULÜP BULSUNLAR

Başkan Şar, alınan bu karar karşısında basketbolcuların durumunun ne olacağına ilişkin soruyu da "Gerçekten ben de çok üzülüyorum, elimden gelen bir şey olsa yaparım. Ama sonuç olarak üst kademenin almış olduğu bir karar. Bunun önüne geçememek çok üzücü. Oyuncularımız da bizim yetiştirdiğimiz evlatlarımız. Onların zor durumda olmasını asla istemeyiz. Ama elimizden de bir şey gelmiyor. Onun için oyuncularımız kendilerine kulüp baksınlar" diye yanıtladı.

RESMEN ORTADA KALDIK

Kararı 'şok edici' bir karar olarak değerlendiren Oyak Renault'un tecrübeli basketbolcusu takım kaptanı Serhat Büker ise, "Kulübün almış olduğu kararın zamanlaması da çok yanlış. Çünkü tüm kulüpler kadrolarını oluşturup, yeni sezon hazırlıklarına başladılar. Önümüzdeki günlerde de fikstür çekilecek. Bu saatten sonra bizler nasıl takım bulacağız, hangi takımda oynayacağız, bunu bilemiyorum. Mağdur edildik, resmen ortada bırakıldık. Federasyonun da bu karar karşısında sessiz kalması bana ilginç geldi" diye konuştu. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Oyak Renault Basketbol Kulübü Başkanı Şar: Çekilmek En Mantıklı Karardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement