Rıjkaard: "Karpaty Maçını Mutlaka Kazanmalıyız" - Son Dakika
Spor

Rıjkaard: "Karpaty Maçını Mutlaka Kazanmalıyız"

Rıjkaard: "Karpaty Maçını Mutlaka Kazanmalıyız"

Galatasaray Teknik Direktörü Rijkaard, "Rakibimizi Yenmek İçin Bütün Mücadelemizi Ortaya Koyacağız" Dedi.

18.08.2010 23:10

Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, UEFA Avrupa Liginde Ukrayna'nın Karpaty takımıyla yarın oynayacakları play-off turu ilk maçıyla ilgili, "Rakibimizi yenmek için bütün mücadelemizi ortaya koyacağız" dedi.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Rijkaard, Karpaty maçının kendileri için büyük önem taşıdığını belirterek, "Sivasspor maçının yenilgisini unutturmak için yarınki maçı almamız gerekiyor. Galatasaray camiası olarak buna çok ihtiyacımız var. Rakibimizi yenmek için bütün mücadelemizi ortaya koyacağız. Kazanırsak, UEFA'da yolumuza devam etmek için önemli bir adım atmış olacağız. Taraftarlarımıza da bir armağan vermek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Hollandalı çalıştırıcı, rakipleriyle ilgili olarak ise, "Çok defansif ve zor bir rakip olduğunu biliyoruz. Oyun anlayışı birbirine uygun futbolculardan kurulu ve çok çabuk kontratağa çıkan bir takım" diye konuştu.

Bir basın mensubunun, yapılacak transferlerle ilgili bir sorusuna ise Rijkaard, kendileri için transferi konuşmanın şu an yeri olmadığını ifade etti.

Rijkaard, şu anda kadroda bulunan futbolcularla oynayacakları yarınki maçın önemli olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Tabii ki yöneticilerimizle konuştum. İhtiyacımız olan ne varsa, şu anda çalışmalar yapılıyor. Henüz net bir şey söyleyemem, çünkü çalışma aşamasındayız. Transferi şu anda konuşmanın yeri yok, önemli olan yarınki maç."

Sakatlığı bulunan oyuncuların çokluğundan yakınan Hollandalı çalıştırıcı, şu anda kadroda bulunan tüm oyunculara ihtiyaçlarının olduğunu söyledi.

Milli futbolcuların çarşamba günü maç oynayıp iki gün sonra lig maçına çıktığını vurgulayan Rijkaard, şöyle konuştu:

"Onun için bütün futbolculara ihtiyacımız var. Çağlar'ın sakatlığı olmayıp sağlam olmuş olsaydı, şu anda çok işimize yarayacaktı. Tabii ki bütün

sezon 11 futbolcuyla oynamıyorsun, kadrodaki bütün futbolcularla oynamak zorundasın. Yeni yapmış olduğumuz transferler Pino, Cana, Çağlar ile Elano sakat olmasaydı, bugün bizim daha çok işimize yarayacaktılar."

Bu arada, bir basın mensubunun, Sivasspor maçındaki sinirli hareketlerini hatırlatması üzerine, "Sinirli değilim aslında ama maçın gidişatında galip gelmek istiyorsun. Bunu kaçırdığında da ister istemez sinirleniyorsun" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Mesut Özil'in Real Madrid'e transferi hakkında da Hollandalı teknik adam, "O kulüplerde oynayacak Mesut gibi nice Türk futbolcular var. Mesut kendini dünya kupasında ispatladı. Real Madrid'de de başarılı olacağına inanıyorum" diye konuştu.

CANA KADRODA YOK

Frank Rijkaard, Arnavut oyuncu Lorik Cana'nın sakatlığı nedeniyle yarınki mücadelede oynayamayacağını açıkladı.

Rijkaard, Cana'nın dizinden bir sakatlığının bulunduğunu dile getirerek, "Ağır bir sakatlık olmayacağını ve en kısa sürede aramıza döneceğini düşünüyorum" diye konuştu.

Hollondalı çalıştırıcı ayrıca, Cana'nın yanı sıra Sabri, Aydın, Pino, Elano ve Çağlar'ın Karpaty maçında forma giyemeyeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Rıjkaard: 'Karpaty Maçını Mutlaka Kazanmalıyız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement