Roma'ya Çin Sermayesi - Son Dakika
Spor

Roma'ya Çin Sermayesi

Roma\'ya Çin Sermayesi

Inter'in Endenzyalılara satışının ardından Roma'ya da Çin'den talip geldi. Anlaşma 1 hafta içerisinde bitebilir.

24.11.2013 13:31

Erick Thohir'in Inter'i satın alıp kulübe başkan olmasıyla birlikte Serie A'daki yabancı sermayenin hissedilirliği Roma'ya talip olan Wang Jianlin'le birlikte iyice artacak gibi görünüyor.

Çin'de gayrimenkul, turizm, otelcilik ve eğlence üzerine yaptığı yatırımlarla dikkat çeken Dalian Wanda Group'un başkanlığını yapan ve Forbes'a göre Çin Cumhuriyeti'nin en zengin adamı olan Wang Jianlin, kısa bir süre içerisinde Roma'nın yeni sahiplerinden biri olabilir.

İtalyan gazetesi Sole 24 Ore'ye göre Jianlin'in temsilcileriyle Roma'nın çoğunluk hissesinin elinde tutan Unicredit BanK'ın yetkilileri bu konuda ön görüşmelere başlayarak önemli bir yol kat ettiler.

Cuma günü Unicredit'ten yapılan açıklamada görüşmelerin belirli bir boyuta geldiği belirtilirken, olası fırsatların değerlendirilmesi üzerine iş birliği içerisine girebilecekleri fakat henüz kesin bir kararın alınmadığı açıklandı.

Şu anda Amerikalı iş adamları Thomas Di Benedetto ve James Pallotta'nın başkanlığını yaptıkları bir konsorsiyum tarafından yönetilen Roma'da Unicredit yetkililerinin Roma'yı stratejik bir yatırım olarak gördükleri ve fırsatı buldukları anda uygun bir değer karşılığında elden çıkaracakları öngörülüyor.

İtalya'da çıkan spekülasyonlara göre tarafların önümüzdeki haftanın ilk günlerinde kesin bir anşaşmaya varabilecekleri ve yeni bir sermayenin Roma kulübüyle birlikte Serie A'ya girebileceği konuşuluyor.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Roma'ya Çin Sermayesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement