Sami Yen'de Kupa Gecesi! - Son Dakika
Spor

Sami Yen'de Kupa Gecesi!

Sami Yen\'de Kupa Gecesi!

Ziraat Türkiye Kupası A Grubu ilk maçında Galatasaray kendi evinde Bank Asya 1.

10.11.2010 10:08

Ziraat Türkiye Kupası A Grubu ilk maçında Galatasaray kendi evinde Bank Asya 1. Lig'in lideri Denizlispor'u konuk ediyor.

Galatasaray ile Bank Asya 1. Lig lideri Denizlispor arasında Ali Sami Yen Stadı'nda oynanacak Ziraat Türkiye Kupası (A) Grubu ilk karşılaşması, saat 20.00'de başlayacak. Hakem Özgür Yankaya'nın yöneteceği maçta, yardımcılıklarını ise Gökhan Memişoğlu ve Bahtiyar Birinci yapacak. Karşılaşmada Serdar Karakaş ise 4. hakem olarak görev alacak.

TRT 1'den naklen yayınlanacak bu zorlu karşılaşmayı Sporx.com Canlı Anlatım Servisi'nden canlı olarak takip edebilirsiniz.

GALATASARAY'DA EKSİKLER CAN SIKIYOR

Ziraat Türkiye Kupası'nda zorlu bir karşılaşmaya çıkacak olan Galatasaray cephesinde sakatların çokluğu can sıkıyor.

Karşılaşma öncesinde sakatlıkları dolayısı ile bu karşılaşmada oynayamayacağı kesin olan Arda, Serkan ve Baros'un ardından son oynanan lig maçında sakatlanan Mustafa, Elano ve Sabri'nin de sakatlar kervanına katıldığı öğrenildi.

Galatasaray'ın teknik direktörü Gheorghe Hagi'nin sakatların çokluğundan dolayı sahaya yedek ağırlıklı bir kadro ile çıkması bekleniyor.

Spor Toto Süper Lig'de lider Trabzonspor'un 10 puan gerisinde kalan Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası'nda Denizlispor ile yapacağı maçı kazanıp, Ziraat Türkiye Kupası'na iyi bir başlangıç yapmak istiyor.

HOROZLAR KOLAY TESLİM OLMAYACAK

Ziraat Türkiye Kupası'na bu sezon 2. kademeden katılan Denizlispor, bu turda Anadolu 1908 Üsküdarspor 2-1'le kupadan saf dışı bırakarak play-off turuna kalmıştı.

Play-off turunda ise deplasmanda Eskişehirspor'u 2-1 mağlup eden yeşil siyahlılar, Kupa'da gruplara kalma başarısını gösterdi. Geçtiğimiz sezon Süper Lig'den Bank Aya 1. Ligi'ne düşen Denizlispor, bu sezon 1. Lig'de 10 maçta 7 galibiyet ve 3 beraberlik alarak yenilgisiz olarak liderliğini sürdürüyor.

Denizlispor'un Galatasaray karşısında en çok güvendiği isim kuşkusuz Gineli golcü Souleyman Youla olacak. Bank Asya 1. Lig'nde gol krallığında da iddialı olan golcü futbolcunun sarı kırmızılı takım karşısında sahaya ilk 11'de çıkması bekleniyor.

Denizlispor Başkanı Mehmet Özsoy Galatasaray ile karşılaşacakları maç öncesinda: "Kupada ilk maçımızda Galatasaray'a teslim olmayacağız. Bu karşılaşmadan puanla dönmek istiyoruz. Güzel bir maç olacağını düşünüyorum. Kupada öncelikli hedefimiz gruptan çıkmak. Denizlispor bunu başaracak güçte bir takım. Ligdeki performansımız ile bu ligde misafir olduğumuzu herkese gösterdik" diyerek Türkiye Kupası'nı kulüp olarak önemsediklerini dile getirdi.

MUHTEMEL 11'LER

GALATASARAY

Aykut

Sabri

Neill

Ali Turan

Çağlar

Cana

Musa

Ayhan

Kewell

Aydın

M.Batdal

DENİZLİSPOR

Zafer

Murat

Koffi

Yasin

İbrahim

Braga

Levent

Emin

Serdar

İsmail Baydil

Youla

SAAT: 20:00

STAT: Ali Sami Yen

HAKEM: Özgür Yankaya

YAYIN: TRT & Sporx Canlı Anlatım Servisi

SON KUPAYI HAGI KAZANDIRMIŞTI

Z.Türkiye Kupası’nı en son 2004-05 sezonunda müzesine götüren Galatasaray takımında o sezon da Gheorghe Hagi teknik direktör olarak sarı-kırmızılı takımın başında görev yapıyordu. 2004-05 sezonunda tek maç üzerinden eleme usülü oynanan Z.Türkiye Kupası’nda Gheorghe Hagi yönetimindeki Galatasaray, ilk olarak 2.kademede Karabükspor’u evinde 3-0 yenerek eledi.

3.kademede sahasında Bursaspor’u 1-0 yenerek tur atlayan Galatasaray, çeyrek finalde Diyarbakırspor’u 1-0 mağlup ederek yarı finalist oldu. Sarı-kırmızılı takım, yarı finalde eşleştiği Trabzonspor ile sahasında oynadığı maçta normal süresi ve uzatma dakikaları 1-1 berabere biten karşılaşmayı penaltı atışları sonunda 5-3 kazanarak finalde Fenerbahçe’nin rakibi oldu.

Galatasaray, finalde ezeli rakibi Fenerbahçe’yi Atatürk Olimpiyat Stadı’nda 5-1 yenerek Z.Türkiye Kupası’nın sahibi olmuştu. Aynı sezon Denizlispor yarı finalde Fenerbahçe’ye deplasmanda penaltılarda 5-4 yenilerek elenmişti.

GALATASARAY İLK MAÇLARI SEVİYOR

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası gruplarında 5 kez mücadele ederken 4 tanesini sahasında, 1 tanesini deplasmanda oynadı. Galatasaray sahasında oynadığı ilk grup maçlarını hep kazandı.

Galatasaray, geçen sezon ilk grup maçında sahasında Trabzonspor'u 2-1, 2007-08 sezonu ilk grup maçında Denizlispor’u sahasında 2-1, 2006-07 sezonunda gruptaki ilk maçında Bursaspor’u sahasında 2-1, 2005-06 sezonunda ise gruptaki ilk maçında Mersin İdman Yurdu’nu sahasında 4-0 yenmişti.

Galatasaray, 2008-09 sezonunda ise ilk grup maçını Ankaraspor ile deplasmanda oynayıp 1-1 berabere kalmıştı. Galatasaray, böylece grup maçlarına yenilmeden başladı.

İKİ TAKIM ARASINDAKİ SON 7 MAÇ

Galatasaray, Denizlispor ile oynadığı son 7 resmi maçta (6 Süper Lig, 1 Z.Türkiye Kupası) sahadan galibiyetle ayrıldı. 2007-08 sezonunda Süper Lig’de Denizlispor’u her iki maçta da 2-1 mağlup eden Galatasaray, aynı sezon Z.Türkiye Kupası’nda karşılaştığı yeşil-siyahlı rakibini evinde yine 2-1 yenmişti.

Sarı-kırmızılı takımü, Süper Lig’de 2008-09 sezonunda sahasında 4-1 ve deplasmanda 2-0 yendiği Denizlispor ile geçen sezon oynadığı lig maçlarını da yine evinde 4-1 ve deplasmanda 2-1 kazanmıştı. Denizlispor, Galatasaray karşısında resmi maçlardaki son galibiyetini 2003-04 sezonunda oynanan Süper Lig maçında evinde 2-1 kazanarak almıştı.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Sami Yen'de Kupa Gecesi! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement