Serkan Kurtuluş'un Mucizevi Dönüşü - Son Dakika
Spor

Serkan Kurtuluş'un Mucizevi Dönüşü

Serkan Kurtuluş\'un Mucizevi Dönüşü

Galatasaray'da Serkan Kurtuluş'un Mucizevi Dönüşünün Sevinci Yaşanıyor.

27.09.2010 10:48

Galatasaray'da Serkan Kurtuluş'un mucizevi dönüşünün sevinci yaşanıyor. Serkan Kurtuluş, teknik direktör Frank Rijkaard'ın kesinlikle Galatasaray kadrosunda düşünmediği bir isimdi. Sabri'nin sakatlığı ve Sabri'ye alternatif olarak transfer edilen Ali Turan'ın savunmanın sağ kanadında başarılı olamaması genç oyuncunun sarı kırmızılı takımdaki talihini adeta baştan yarattı.

Serkan Kurtuluş 2 yıl önce Bursaspor'dan 1 Milyon Euro karşılığında Haldun Üstünel tarafından transfer edilmişti. Ümit Milli Takımı'nda sağ beki olan Serkan ise Galatasaray'daki ortama uyum sağlamakta güçlük çekti. 18 yaşını henüz doldurmadan geldiği sarı kırmızılı takımda, birkaç kez forma şansı bulmuş ancak bunu da iyi kullanamamıştı. Uzun süren bir sakatlık dönemi geçirdi ve o dönemde Serkan'ın varlığı bile hissedilmez olmuştu. Bu yüzden Galatasaray, Sabri'ye alternatif olarak Ali Turan'ı transfer etmişti. Hem de çok iyi ilişkiler içinde olduğu Kayserispor ile kavga etmek pahasına. Serkan Kurtuluş'un hiç forma şansı kalmamıştı. Sezon başı hazırlık kampında Rijkaard'ın Serkan'ı hiç düşünmediği belli oluyordu. Denizlispor'dan transfer edilen Çağlar sakatlanınca sağbek olan Serkan'ı zorunluluktan solda oynatıyor bir anlamda boşluk dolduruyordu. Sağ kanatta ise A2 takımından gelen forvet oyuncular deneniyor, Serkan düşünülmüyordu. Hazırlık kampı öncesinde ve sonrasında Serkan'a satılması için müşteri arandı. Takasta kullanılmak istendi, kimse istemedi. İstenmeye istenmeye Serkan Kurtuluş sarı kırmızılı takımda kaldı.

15 gün içerisinde Serkan'ın futbol hayatı değişti belki de. Sabri'nin Milli Takım'dan döndükten sonra ikinci kez sakatlanması ve Ali Turan'ın sağ kanatta beklentileri karşılayamaması, Rijkaard'ı bir kez daha Serkan'a mecbur kıldı. Uzun aradan sonra İzmir'de Bucaspor'a karşı forma giydi. Hiç aksamadı, zaman zaman hücuma destek verdi. Rijkaard bile şaşırmıştı bu işe ve Serkan'a, Belediye maçında bir kez daha şans verdi. Genç oyuncu sarı kırmızılı takımın en iyilerindendi ve Galatasaray'ın ilk golünde Baros'a yaptığı gollük assist ile galibiyete katkı yaptı. İstanbul Belediye maçından sonra konuşulan konuların başında şu geliyordu, "Serkan böyle oynarsa Sabri döndükten sonra belki başka mevkide forma şansı bulabilir."

KADİR ÇETİNÇALI - İSTANBUL - DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Serkan Kurtuluş'un Mucizevi Dönüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement