Soçi'de Madalya Alan Hollandalı Sporcular Resmi Törenle Karşılandı - Son Dakika
Spor

Soçi'de Madalya Alan Hollandalı Sporcular Resmi Törenle Karşılandı

Soçi\'de Madalya Alan Hollandalı Sporcular Resmi Törenle Karşılandı

Oyunlarda altın madalya kazanan sporcular, Başbakan Rutte'nin katıldığı törende şövalye nişanı aldı Sporcular, Kral Willem Alexander tarafından da kabul edilecek.

25.02.2014 16:30

2014 Soçi Kış Olimpiyat Oyunları'nda madalya alan Hollandalı sporcular, Lahey'de resmi törenle karşıladı. Turuncu renklerle süslenen şehirde halk sporculara büyük ilgi gösterdi.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte tarafından kabul edilen madalyalı sporcular ve antrenörleri, daha sonra Parlamento binası yakınındaki tarihi Ridderzaal Salonu'nda (Şövalye Salonu) düzenlenen kutlama programına katıldı.

Başbakan Rutte ve Spor Bakanı Edith Schippers'ın da yer aldığı törende altın madalya kazanan sporcular, Hollanda Krallığı Şövalye Nişanı'yla ödüllendirildi.

Devlet televizyonu NOS'un canlı yayımladığı programda bir konuşma yapan Başbakan Rutte, olimpiyatlarda kazanılan madalyalar ve ülke sıralamasında elde edilen 5'inciliğin gurur verici olduğunu söyledi.

Elde edilen başarının arkasında disiplinli bir çalışmanın olduğunu kaydeden Rutte, bu durumun genç nesil için ilham kaynağı olacağını ifade etti.

Sporcu kafilesi Şövalye Salonu'ndaki kutlama törenin ardından Noordeinde Sarayı'na geçerek Kral Willem Alexander ve Kraliçe Maxima tarafından kabul edilecek. Kral ve Kraliçe'nin sporcularla hatıra fotoğrafı çektirmesi planlıyor.

Soçi'de 8 altın, 7 gümüş ve 9 bronz madalya kazanan Hollandalı sporcular, 22. Kış Olimpiyat Oyunları'nı 5. sırada tamamlamıştı. - Hollanda

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Soçi'de Madalya Alan Hollandalı Sporcular Resmi Törenle Karşılandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement