Süper Lig'den Uzak İzmirliler, Puan Mücadelesinde - Son Dakika
Spor

Süper Lig'den Uzak İzmirliler, Puan Mücadelesinde

Süper Lig\'den Uzak İzmirliler, Puan Mücadelesinde

PTT 1. Lig'de Süper Lig yarışından uzakta kalan Bucaspor ile Karşıyaka, pazar günü İzmir derbisinde karşılaşacak Profesyonel liglerde 35. kez karşılaşacak iki ekipten Karşıyaka'nın teknik direktörü Sait Karafırtınalar, eski takımına rakip olacak.

20.12.2013 11:08

ALİ KORKMAZ - PTT 1. Lig'de Süper Lig yarışından uzakta kalan İzmir temsilcileri Bucaspor ile Karşıyaka, pazar günü karşı karşıya gelecek.

İzmir'i, Süper Lig'de temsil eden son takım olan Bucaspor, Süper Lig'de yer aldığı 2010-2011 sezonundan sonra PTT 1. Lig'de genç kadrolarıyla ligde mücadelesini sürdürüyor. Geçen sezon Karşıyaka Teknik Direktörü Sait Karafırtınalar'ın çalıştırdığı sarı lacivertli ekip, play-off'ta Torku Konyaspor'a elenmişti.

Bu sezona Kemal Kılıç'ın idaresinde başladıktan sonra takımı Mustafa Bahadır'a teslim eden Bucaspor, Bahadır yönetiminde çıktığı 3 lig maçında 1 galibiyet ve 2 beraberlik aldı. Bucaspor'dan ayrıldıktan sonra Karşıyaka ile anlaşan Sait Karafırtınalar yönetimindeki yeşil kırmızılı ekip, son iki haftada Balıkesirspor'a 4-1, Samsunspor'a ise 2-1 mağlup oldu.

Düşme hattına daha yakınlar

Haftaya 18'er puanla 12. ve 13. sırada giren Bucaspor ile Karşıyaka, play-off barajında yer alan Mersin İdmanyurdu'nun 9, lider İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un 17 puan gerisinde yer alıyor. İki ekip, ilk devrenin son 2 haftasına düşme hattındaki Boluspor'un 3 puan önünde girdi.

Liglerde 35. randevu

Liglerde şimdiye kadar 34 kez karşılaşan iki ekipten Karşıyaka, bu maçlarda 16 galibiyet alırken, Bucaspor'un da 9 galibiyeti bulunuyor. İki ekip arasındaki 9 müsabaka berabere tamamlanırken, Karşıyaka'nın 45 golüne Bucaspor 34 golle cevap verdi.

Karşıyaka'nın attığı 45 golde 34 farklı oyuncunun imzası bulunurken, yeşil-kırmızılı takımın en golcüsü 4 gol kaydeden Korhan Özen oldu. Korhan Özen'i 2'şer gol atan Barış Mayadağ, Erçağ Evirgen, Erkan Taşdemir, Hayrettin Aksoy, Okan Öztürk, Tevfik Cihan Bulut, Zafer Akkaş ve Zafer Şahay izledi. Karşıyaka adına Bucasporlu Cüneyt Kazan ve Efe Özarslan kendi kalelerine birer gol attı.

Bucaspor'da ise en golcü isim 5 gol atan Hasan Kabze olurken, bu oyuncuyu Tevfik Cihan Bulut (4), Murat Tanburacı, Özgür Bayram (3) ve Ahmet Burak Solakel ve Mehmet Batdal (2) takip etti.

Bucaspor'un Karşıyaka'yı 4-3 mağlup ettiği 1996-1997 sezonunda sarı-lacivertli ekibin 4 golünü de atan Tevfik Cihan Bulut, iki takım arasındaki müsabakalarda bir maçta en fazla gol atan isim oldu. Tevfik Cihan Bulut, daha sonra transfer olduğu Karşıyaka formasıyla eski takımına karşı 2 gol atmayı başardı. Bucaspor'u 1994-1995'de 5-1 mağlup eden Karşıyaka, iki takım arasındaki en farklı sonucu aldı.

Yeni Buca Stadı'nda ikinci kez karşılaşacak iki ekibin bu statta geçen sezonki maçını Karşıyaka 2-1 kazanmıştı

Hakem Özgür Yankaya

Yeni Buca Stadı'nda pazar günü saat 19.00'da başlayacak müsabakayı Özgür Yankaya yönetecek. İlk defa Bucaspor-Karşıyaka maçında görev yapacak Özgür Yankaya, daha önce Bucaspor ve Karşıyaka'nın 5'er maçında düdük çaldı. Bucaspor Yankaya'nın görev yaptığı 5 maçta 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet alırken, Karşıyaka ise bu müsabakalarda sahadan 1 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyetle ayrıldı. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Süper Lig'den Uzak İzmirliler, Puan Mücadelesinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement