Taraftar Federasyonu Mat Etti - Son Dakika
Spor

Taraftar Federasyonu Mat Etti

Taraftar Federasyonu Mat Etti

Norveç Futbol Federasyonu’nun milli maç sırasında meşale yaktığı gerekçesi ile 4350 euro para cezasına çarptırdığı taraftarın yeni video kanıtları sonucu suçsuz olduğu ortaya çıktı.

22.11.2013 22:46

FIFA, 22 Mart 2013 tarihinde Norveç ile Arnavutluk arasında oynanan 2014 Dünya Kupası grup eleme maçında, Norveç tribünlerinde yakılan meşalelerden ötürü Norveç Futbol Federasyonu'na 4 bin 350 euro para cezası verdi. Federasyon da bu cezayı 33 yaşındaki aile babası Johansen'e ödetmeye kalktı. Öyle ki maç sırasında tribünlere sızmış bir sivil polis dahi Johansen'in meşale yaktığını gördüğünü söylüyordu.

Aslında Norveç'te, federasyonun bu tutumu geçen sene Valerenga ile Lillestrøm arasında oynanan Oslo derbisi'nde yakılan meşaleler sonrasında ortaya çıktı ve ülkedeki futbol otoriteleri, tribünleri bu yanıcı maddelerden temizlemeyi hedef edindi. Norveç tribünleri, federasyona bir anlaşma önerdi. Buna göre taraftarlar 5 hafta boyunca tribünlerde tek bir meşale bile yakmayarak gerektiğinde sorumluluk sahibi olduklarını gösterecek, federasyon da iyi niyet göstergesi olarak yasakları kaldıracaktı. Ama sözü bozan federasyon oldu. Günah keçisi seçilen Johansen de bardağı taşıran son damla oldu. Oysa ortada kendisinin elinde meşale olduğunun kanıtlandığı ne bir fotoğraf ne de bir video vardı.

Maçtan tam 8 ay sonra, ilk mahkeme gününden birkaç gün önce ortaya çıkan yeni videoda Johansen'in yakmayı bırakın, herhangi bir meşalenin yanına yaklaştığı tek anın, meşalelerin havadan sahaya atıldığı saniyeler olduğu ortaya çıktı. Pazar akşamı Oslo Savcısı şanssız taraftarı arayarak davanın düştüğünü açıkladı.

Norveç ultra grupları, federasyona ateş püskürerek olay sonrası internet üzerinden ve medyadan federasyonun özür dilemesini ve hesap vermesini talep ettiler.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Taraftar Federasyonu Mat Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement