Trakya Bisiklet Turu'nda 'israil' Krizi - Son Dakika
Spor

Trakya Bisiklet Turu'nda 'israil' Krizi

Trakya Bisiklet Turu\'nda \'israil\' Krizi

Tekirdağ'da bu yıl ikinci kez düzenlenen Trakya Bisiklet Turu'na İsrail'den de bir takımın katıldığını öğrenen Suriye bisiklet takımı, "Onlar varsa, biz yokuz" diyerek yarıştan çekildi.

26.05.2011 19:15

Tekirdağ'da bu yıl ikinci kez düzenlenen Trakya Bisiklet Turu'na İsrail'den de bir takımın katıldığını öğrenen Suriye bisiklet takımı, "Onlar varsa, biz yokuz" diyerek yarıştan çekildi.

Dünya Bisiklet Birliği'nin 2011 takviminde yer alan 2. 2 sınıfındaki Uluslararası Trakya Bisiklet Turu, bu yıl Tekirdağ'da ikinci kez düzenlendi. Tekirdağ sahilinden start alan şampiyonaya Türkiye, Romanya, İsrail, Irak ve Yunanistan'dan 8 kulüp ve 65 sporcu katıldı. Saat 15. 00'te başlayan Tekirdağ- Marmara Ereğlisi ile Çorlu- Tekirdağ güzergahındaki 114 kilometrelik ilk etaba, İsrail ile yan yana yarışmak istemeyen Suriyeli 4 teknik adam ve 7 sporcu katılmadı.

Bisikletçilere verilen startın ardından kaldıkları Tekirdağ Otelcilik Lisesi Uygulama Oteli'ne dönen Suriye bisiklet takımı, turnuvadan çekildiklerini açıkladı. İsrail'i protesto eden Suriye ekininin Teknik Direktörü Muhammed Hıdır, yarın ülkelerine döneceklerini ifade ederek, "İsrail Başbakanı Ehud Olmert'in Amerika Birleşik Devletler Temsilciler Meclisi'ndeki yaptığı konuşmada Golan'ı 4 Haziran tarihinden itibaren Suriye olarak tanımayacağını söylemesi üzerine, İsrail ile aynı grupta yarışmak istemiyoruz. Bu nedenle de turnuvadan çekiliyoruz. İsrail'in olduğu bu turnuva da İsrail'in olduğu grupta olmayacağız. Bundan sonraki yapılacak turnuvalarda katılıp, katılmamayı yeniden değerlendirerek karar vereceğiz" dedi.

Suriye ekibi, yarın kaldığı otelden ayrılarak ülkelerine döneceklerini belirtti. - Tekirdağ

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Trakya Bisiklet Turu'nda 'israil' Krizi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement