Türkiye Şampiyonu Trabzonspor U15 Takımı İçin Tören Düzenlendi - Son Dakika
Spor

Türkiye Şampiyonu Trabzonspor U15 Takımı İçin Tören Düzenlendi

Türkiye Şampiyonu Trabzonspor U15 Takımı İçin Tören Düzenlendi

Türkiye Şampiyonu olan Trabzonspor U15 takımı için Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde tören düzenlendi.

17.05.2013 13:37

Türkiye Şampiyonu olan Trabzonspor U15 takımı için Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde tören düzenlendi.

Törene, Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener, Futbol Şube Sorumlusu Yılmaz Büyükaydın, Yönetim Kurulu üyesi Hakan Tuncay, Futbol Koordinatörü Özkan Sümer, Teknik Direktör Tolunay Kafkas, 1461 Trabzon Başkanı Suat Şen, Asbaşkanı Coşkun Kantekin, Teknik Direktörü Mustafa Akçay ve TÜFAD Trabzon Şube Başkanı Nurettin Balaban katıldı.

U15 Takımı Teknik Direktörü Güzey Özer'in şampiyonluk kupasını sunduğu Futbol Koordinatörü Özkan Sümer, törende yaptığı konuşmada gençler kategorisinde bu dönem ikinci kupanın kazanıldığını belirterek, "Umarım ki bu kupalar devam edecek. Yine inanıyorum ki hak edip alamadığımız kupa da bize ulaşacak. Trabzonspor bu kupalarla kendi kalitesini, kendi değerini ve kendi büyüklüğünü ortaya koymuş oluyor. Bu kupanın, bu oluşumun gerçekleşmesinde Tolunay hocanın çok büyük katkıları var. 19 takımlı bir lig oynandı. Bu ligin organizasyonu kolay iş değil. Oyuncu gelişimi doğrultusundaki inancı, anlayışı ve uygulama kabiliyetiyle bu Elit Akademi Ligi'ni ortaya koydular. Bu uygulama Türkiye Ligi takımlarının kalitesi açısından müthiş bir gösterge oldu. Lig maratonun yanı sıra Play-off oynanması da ayrı bir değer. Sonunda bu genç yavrularımız bizim geleceğe nasıl baktığımızı, geleceği geleceğe bırakmanın belirsizliğe bırakmak değil, gelecekle ilgili yatırım anlayışımızın önemli bir göstergesi. Bu doğrultuda Trabzonspor'un altyapı faaliyetinin net bir resmini ortaya koyuyoruz. Önümüzdeki hafta profesyonel takımımızın çok ciddi bir kupa müsabakası var. O maçtan da kupayla döneceğimize inanıyorum. Diğer takımlarımızın İzmir'de final maçları var. Oradan da kupalarla dönebileceğimizin umudunu taşıyorum. Tekrar yavrularımızı tebrik ediyorum. Bu imkanları bize yaratan, çok iyi yaklaşan ve Türkiye'de bir akademi kurma imkanını bize yaratan yöneticilerimize ayrıca teşekkür etmek istiyorum" dedi.

Sümer'in konuşmasının ardından finallerin en centilmen oyuncusu seçilen Berkan Burak Turan'a ödülünü Teknik Direktör Tolunay Kafkas verdi. Kafkas, daha sonra yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Özkan hocamızın çok büyük emekleri var. Bugün bu tablo gurur kaynağı. Trabzonspor'un büyüklüğünü bir kez daha gösteriyor. Üreten ve ürettiğini değerlendiren bir Trabzonspor olmak zorundayız. Bu nedenle emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunmak istiyorum."

Turnuvanın en az gol yiyen kalecileri olmayan başaran Kerem Civelek ve Alper Zengin'e ödüllerini Genel Sekreter Hasan Yener ve Futbol Şube Sorumlusu Yılmaz Büyükaydın verdiler. U15 Takımı'nın teknik heyeti Güzey Özer, Muzaffer Yurduseven ve Murat Onur Bilek'e ise ödüllerini TÜFAD Trabzon Şube Başkanı Nurettin Balaban verdi. 1461 Trabzon Kulübü Başkanı Suat Şen, Asbaşkanı Coşkun Kantekin, Teknik Direktörü Mustafa Akçay, Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Tuncay ve Yardımcı Antrenörümüz Muzaffer Bilazer genç sporculara ödüllerini takdim ettiler.

1461 Trabzon Teknik Direktörü Mustafa Akçay ise, yaptığı konuşmada sporcuları kutlayarak, "Bu başarıyı geleneğin devamı, geçmişte yapılanların ortaya çıkışı olarak görüyorum. Trabzonspor'un geçmişinde zaten altyapıyla ilgili, yaratıcılıkla ilgili bir gelenek vardı. Sayın Özkan hocamızın başlattığı Ahmet Suat ve Şenol hocamızın devam ettirdiği, bugün de Tolunay hocanın büyük bir cesaretle bize değer veren jesti Trabzonspor Kulübü'nün kültürünün bir devamı olarak gözüküyor. Eğer biz bu kültürü sürdürebilirsek sanıyorum sadece Türkiye'de değil, dünyada öne çıkacak sonuçlar ve değerler üretebiliriz. Hatta Brezilya'yı bile geçebiliriz. Buna inanıyorum. Bunu üretebilecek gen avantajımız var. Dolaysıyla bunu başarabiliriz. Emeğe geçen herkese çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

1461 Trabzon Kulübü Başkanı Suat Şen ise, "Bu başarıda emeği geçenleri kutluyor ve teşekkür ediyorum. Bir noktanın altını çizmek lazım. Tolunay hoca çok önemli bir cümle sarfetti. Aynısını tekrarlamak istiyorum. Üreten bir Trabzonspor ve ürettiğini değerlendiren bir Trabzonspor. İnşallah bu çok yakın zamanda olacak" diye konuştu.

U15 Takımı Teknik Direktörü Güzey Özer, kupayı kazandıkları için sevinçli olduklarını dile getirerek, "Yaptığımız çalışmaların karşılığını aldığımızı düşünüyoruz. Yaklaşık 2 yıl önce altyapımızda yeni bir oluşuma gidildi. Bu oluşum sonrası sporcularımıza sadece futbol değil, psikolojik, sosyolojik, drama, folklar gibi dersler de verdik. Bu zaferler bize doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Bu bizi çok sevindiriyor. Antalya'da bize geçmişe oranla sporcularımızın sosyolojik anlamda iyi aşama kaydettiği söylendi. Genelde sosyolojik anlamda İstanbul takımlarıyla arada fark oluyordu. Bu sefer böyle bir durum olmadı. Oyuncularımıza sürekli yaptıkları işten keyif almaları gerektiğini söylüyoruz. O yaş grubundaki çocuklar yaptıkları işten keyif almıyorsa, eğlenmiyorsa öğrendikleri de kalıcı olmaz. Final maçına dönersek Fenerbahçe maçı öncesi oyuncularla konuştuk ve kendilerinin birey olarak değerli olduklarını anlattık. Sonucunda güzel oyun sonrası net bir galibiyet aldık" dedi. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Türkiye Şampiyonu Trabzonspor U15 Takımı İçin Tören Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement