UEFA Avrupa Liginde Şampiyon Belli Oluyor - Son Dakika
Spor

UEFA Avrupa Liginde Şampiyon Belli Oluyor

UEFA Avrupa Liginde Şampiyon Belli Oluyor

UEFA Avrupa Ligi şampiyonu yarın İspanya'nın Sevilla ve Portekiz'in Benfica takımları arasında oynanacak final maçıyla belli olacak.

14.05.2014 11:29  Güncelleme: 11:32

UEFA Avrupa Ligi şampiyonu bugün İspanya'nın Sevilla ve Portekiz'in Benfica takımları arasında oynanacak final maçıyla belli olacak.

İtalya'nın Torino kentindeki Juventus Stadı'nda oynanacak karşılaşma TSİ 21.45'te başlayacak. Final maçını Alman hakem Felix Brych yönetecek. Brych'in yardımcılıklarını aynı ülkeden Mark Borsch ve Stefan Lupp yapacak. Maçın 4. hakemi ise Sırbistan'dan Milorad Mazic olacak.

Benfica'da 3, Sevilla'da 1 cezalı futbolcu var

UEFA Avrupa Ligi'nde üst üste ikinci kez final oynama başarısı gösteren Benfica'da, 3 futbolcu cezaları nedeniyle Sevilla karşısında forma giyemeyecek.

Portekiz ekibinde, Arjantinli futbolcular Enzo Perez ve Eduardo Salvio ile Sırp Lazar Markovic, kart cezaları nedeniyle finalde takımdaki yerlerini alamayacak.

Sevilla'da ise Jairo Samperio kart cezası nedeniyle finalde oynayamayacak. Bu arada Sevilla'da Sebastian Cristoforo ve Denis Cheryshev, Benfica'da ise Silvio ve Ljubomir Fejsa'nın sakatlıkları bulunuyor.

Son hazırlıklar yapıldı

UEFA Avrupa Ligi finalinde yarın akşam karşı karşıya gelecek İspanya’nın Sevilla takımıyla Portekiz’in Benfica takımı, son idmanlarını yaptı.

UEFA Avrupa Ligi’nde yarınki final öncesi iki takım, maçın oynanacağı Juventus Stadı’nda son çalışmasını gerçekleştirdi.

Programa göre sahada ilk antrenmanını yapan ekip geçen yıl final oynayan ancak İngiltere’nin Chelsea takımına kaybeden Benfica oldu.

Takımının antrenmanından önce basın toplantısı düzenleyen Benfica çalıştırıcısı Jorge Jesus, Benfica’nın geçen sezon da dahil olmak üzere 7 kez Avrupa kupalarında kaybettiğinin hatırlatılması üzerine, “Bu bizim üzerimizde ağırlık yapan bir şey değil. Oyuncular genç, tarihi o kadar hatırlamazlar” dedi.

Rakiplerinin, güçlü, tarihi olan başarılı bir kulüp olduğunu ifade eden Jesus, “Biz de burdayız ve bunu yapabiliriz. Yarının favorisi yok” diye konuştu.

Benfica’nın golcü ismi Rodrigo da kazanmak için buraya geldiklerini söyledi ve yarının farklı olacağını, tek avantajlarının yüksek motivasyonlarının olduğunu belirtti. Final öncesi takımda kimsenin endişeli olmadığını dile getiren Rodrigo, “Baskı altında değiliz. Sakin bir şekilde yaklaşıyoruz oyuna. Burada olmaktan mutluyuz. Burada ikinci kupamızı kaldırırsak bu bizi çok daha iyi hissettirir” diye konuştu.

Basın toplantısının ardından Portekiz temsilcisi, son antrenmanını yaptı.

Sevilla cephesi

Final öncesi Sevilla Teknik Direktörü Unai Emery de “Favori kim” sorusuna, “Tek favori Juventus idi onu da Benfica saf dışı etti” dedi.

Finale gelene kadar harika iş çıkardıklarını söyleyen Emery, “Şimdi sadece tek eksik son adım” diyerek, final maçını kazanmaları gerektiğine işaret etti.

Rakiplerinin kendilerini favori gibi hissetmesi için gerekli birikime sahip olduğunu dile getiren Emery, sakat oyuncuları Vitolo ve Gameiro için doktorların "olur" verdiğini ama kendilerinin karar vereceğini söyledi.

Sevilla takım kaptanı Ivan Rakitic de “Kupayı düşlemiyorum, onun ellerimin arasında tutmak istiyorum” dedi.

İspanyol takımının başarılı Arjantinli savunmacısı Federico Fazio da kendi işlerinin başarısızlığı düşünmek olmadığını ifade ederek, ezeli rakipleri Real Betis ile Valencia’yı yenerek finale geldiklerini, finalde de sonuna kadar mücadele edeceklerini kaydetti.

Sevilla ile Benfica'nın akşam TSİ 21.45'te yapacakları müsabakayı, Alman hakem Felix Brych yönetecek. Brych'in yardımcılıklarını da aynı ülkeden Mark Borsch ve Stefan Lupp yapacak.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor UEFA Avrupa Liginde Şampiyon Belli Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement