Vali Düzgün'den Milli Yüzücülere Ziyaret - Son Dakika
Spor

Vali Düzgün'den Milli Yüzücülere Ziyaret

Vali Düzgün\'den Milli Yüzücülere Ziyaret

Ordu Valisi Orhan Düzgün, Bedensel Engelliler Londra Olimpiyatları öncesinde Ordu Olimpik Yüzme Havuzu'nda çalışmalarını sürdüren Bedensel Engelliler Yüzme Milli Takımı sporcularını ziyaret etti.

03.07.2012 15:46

Ordu Valisi Orhan Düzgün, Bedensel Engelliler Londra Olimpiyatları öncesinde Ordu Olimpik Yüzme Havuzu'nda çalışmalarını sürdüren Bedensel Engelliler Yüzme Milli Takımı sporcularını ziyaret etti.

Vali Düzgün, Bedensel Engelliler Yüzme Milli Takım Antrenörü Osman Çullu, milli sporcu Beytullah Eroglu ve Özlem Baykız ile bir araya gelirken sporculara moral verdi. 1998 yılından bu yana milli takımda antrenörlük yapan Osman Çullu, Londra'daki olimpiyatlarda finalde yüzeceklerinden emin olduklarını söyledi.

Çullu, Ordu'da çalışmaları çok iyi gittiğini ve buradan sonra İspanya'ya milli takımın kampa gireceğini ifade ederek, "Yüzlerce sporcuların arasında Beytullah ve Özlem olimpiyat barajını geçtiler ve Türkiye tarihinde ilk defa ülkemize madalya kazandırdılar. Londra olimpiyatları öncesinde Ordu'da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ocak ayından bu güne kadar 6 tane kamp yaptık. Ordu'dan sonra İspanya'da kampa gireceğiz. Daha sonra Londra olimpiyatlarına gideceğiz. Londra'da finalde yüzeceğimizi düşünüyorum. Final'de de ülkemize madalya getirmeyi hedefliyoruz. Ordu'daki 20 günlük kamp sürecini çok başarılı bir şekilde geride bırakıyoruz" dedi.

Ordu Valisi Orhan Düzgün ise milli yüzücü Beytullah Eroğlu ve Özlem Baykız'ın çalışmalarını bir süre izledikten sonra, "Beytullah ve Özlem bedensel engellerine takılmadan başarı ile bu işi yürütüyorlar ve inşallah Londra'da yapılacak olimpiyatlarda da ülkemize madalyalar ile döneceklerini ümit ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Vali Düzgün, bedensel engelliler atıcılık dalında dünya derecesi olan Ordulu Cevat Karagöl ve Çağla Baş'ın da bu olimpiyatlarda Ordu'yu ve Türkiye'yi temsil edeceklerini hatırlatarak, "Ordu, bedensel engelliler spor dallarında son yıllarda gelişerek bir vilayetimizdir. Atıcılık sporunda Çağla Baş ve Cevat Karagöl arkadaşlarımız dünya çapında derece almışlardır. Londra'da düzenlenecek olan olimpiyatlarda da ilimizi ve ülkemizi temsil edeceklerdir. Bedensel engelliler yüzme takımımız da Ordu'da çalışmalarını sürdürüyor. Biz de onları ziyaret edelim dedik. Beytullah ve Özlem bedensel engellerine takılmadan başarı ile bu işi yürütüyorlar ve inşallah Londra'da yapılacak olimpiyatlarda da ülkemize madalyalar ile döneceklerini ümit ediyoruz" diye konuştu.

"ŞAMPİYONAYI ORDU'DA YAPARIZ"

Bedensel Engelliler Yüzme Milli Takım Antrenörü Osman Çullu, Ordu Valisi Orhan Düzgün'den olimpik yüzme havuza engelli rampası yapıldığı takdirde Ordu'da Türkiye şampiyonasının yapılabileceğinin sözünü verdi. Çullu, Vali Düzgün'e, "Sayın Valim buraya bir engelli rampası yapılırsa önümüzdeki yıl Bedensel Engelliler Yüzme Şampiyonası'nı Ordu'da yapmaya söz veriyoruz. Bu rampanın kalıcı değil seyyar olması da bizler için yeterlidir" dedi.

19 EYLÜL STADI'NI İNCELEDİ

Vali Düzgün, ziyaretinin ardından zemin çalışması devam eden 19 Eylül Stadyumu'nda incelemede bulundu. Vali Düzgün'e ziyaretlerinde Ordu Vali Yardımcısı Yemen Bayrak, Ordu İl Emniyet Müdürü Hakan Kırmacı, Ordu Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Ömer Yılmaz eşlik etti.

Ordu Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Ömer Yılmaz ve firma yetkilileri 19 Eylül Stadyumu'nda yapılan çalışmalar hakkında Vali Düzgün'e bilgi verdi. Vali Düzgün yaptığı açıklamada, "Ordusporumuzun sahasını yeni sezona yetiştirmek için yoğun şekilde çalışmalar devam ediyor. Önümüzdeki sezona bu stat yetiştirilecek. Yeni zeminin yağan yağmurlardan etkilenmemesi için yaklaşık 52 cm bir tabaka oluşturuluyor. Bununla beraber tribünlerde ve diğer bölümlerde iyileştirilmelerde yapılacak. Yaklaşık 1 milyon TL'lik bir harcama yapılacak. İnşallah önümüzdeki sezon Orduspor Süper Lig'de başarılı sonuçlar almaya devam edecek" açıklamasında bulundu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Vali Düzgün'den Milli Yüzücülere Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement