Yeşilgiresun Belediye - Beşiktaş Sompo Japan Maçının Ardından - Son Dakika
Spor

Yeşilgiresun Belediye - Beşiktaş Sompo Japan Maçının Ardından

Yeşilgiresun Belediye - Beşiktaş Sompo Japan Maçının Ardından

Spor Toto Basketbol Süper Ligi’nin 2. haftasında Akın Çorap Yeşilgiresun Belediyespor, konuk ettiği Beşiktaş Sompo Japan’ı 79-74 mağlup etti.

18.10.2015 21:34

Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nin 2. haftasında Akın Çorap Yeşilgiresun Belediyespor, konuk ettiği Beşiktaş Sompo Japan'ı 79-74 mağlup etti.

Karşılaşmanın ardından her iki takımın antrenörleri basın toplantısı düzenledi. Akın Çorap Yeşilgiresun Belediyespor Başantrenörü Ahmet Kandemir, "Küçük şehrin büyük hayalleriyle başlayan serüven Türkiye'nin önemli bir değeri olma yolunda ilerliyor" dedi.

"Bugün bizim için önemli bir maçtı geçen hafta maç oynayamamış ve uzun süredir hazırlık maçı yapamamış olmamızdan dolayı biraz maç eksiğiyle çıktık" diyen Kandemir, "İlk iki periyotta çok iyi savunma yapmamıza rağmen hücumda ve doğru atışı bulmakta zorlandık. Şehirde herkesin ilk maç heyecanı vardı. Eğer ilk devre çok iyi savunma yaptığımız yerde maçın hakimiyetini tamamen alabilseydik maçı daha rahat kazanabilirdik. Tabi ki Beşiktaş çok kuvvetli ve iyi oyunculardan kurulu bir ekip, belli bir yerde bizi yakalayabileceği belliydi. Yakaladılar da, iyi bir yerde öne geçtiler. Beşiktaş öne geçtiğinde oyun planında değişiklik yaparak kendi oyun düzenimizi kurmak için kısaldık kısaldığımız periyotta da kazandık. Biz kısaldığımızda onların karşılık veremeyeceklerini biliyorduk sadece zamanlamasını doğru yapmak gerekiyordu biz de doğru zamanda yaptık. Sonuçta bir maç kazanmakla yol alınmıyor önümüzde uzun bir maraton var" dedi.

"SALON YETERSİZ"

Basketbolu bu kadar seven bir şehrin bir basketbol salonunu hak ettiğini ifade eden Kandemir, "Öncelikle şehrin önde gelenleri, şehrin siyasetçileri dahil olmak üzere bu konu üzerinde sorumluluk duymaları gerekir. Kısır çekişmeleri bir kenara bırakarak, Giresun Basketbol takımını en iyi yerlere getirmek neler yapmalıyız bunu üzerine insanların daha çok çalışmaları gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

BEŞİKTAŞ SOMPO JAPAN CEPHESİ

Ev sahibi takımı galibiyet için tebrik eden Beşiktaş Sompo Japan Başantrenörü Henrik Dettmann, "Böyle istekli oynayacaklarını biliyorduk. Aynı zamanda ev sahibi avantajı ile kısa oyunculuk lokasyonunu teknik olarak da bekliyorduk. Gördüğünüz ve anlayabildiğiniz gibi yeni bir takımımız var. Bu tarz değişik durumlara, oyunlara karşı nasıl oynayabileceğimizi ayarlamakta çok iyi değildik. Bugün iyi olan kazandı" şeklinde konuştu. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Yeşilgiresun Belediye - Beşiktaş Sompo Japan Maçının Ardından - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement