Apple'ın Marka Gücü Mobil Ödemeleri Arttırdı - Son Dakika
Teknoloji

Apple'ın Marka Gücü Mobil Ödemeleri Arttırdı

Apple\'ın Marka Gücü Mobil Ödemeleri Arttırdı

Perakendeciler için işler daha iyi olma yolunda ilerliyor.

15.11.2014 16:12
Hasan Uğur Nayır - -

Amerikalı esnafın yüzü Apple'la gülüyor. Şaka bir yana Apple Pay mobil ödemeler konusunda yeni bir dönemin başlangıcını yaptı gibi. New York Times'ın raporuna göre Apple Pay'in çıkmasıyla birlikte üç hafta içinde birçok perakendeci mobil ödeme trafiğinde önemli bir artış gördü. Whole Foods bugüne kadar 150.000'den fazla Apple Pay işlemi yaptığını bildirdi. Ünlü bir fast food zinciri mobil ödemelerinin yarısının Apple Pay ile yapıldığını açıkladı. Walgreens de mobil ödeme işlemlerinin Apple Pay'le birlikte 2 katına çıktığını söyledi.


Apple Pay'in popüleritesi arttı, kullananlar çok. Ama Apple Pay diğer mobil ödeme hizmetlerinin de kullanımını arttırdı, kısaca genel olarak kullanıcıları mobil ödeme yöntemine teşvik etti. Mesela Softcard da mobil ödeme platformu ve yaptıkları açıklamaya göre son haftalarda Softcard'ın kullanımı artmış.


Forrester Research'ten analist Denée Carrington, mobil ödemedeki bu artışı Apple'ın marka gücüne bağladı ve sözlerine şöyle devam etti, "Satıcılar ve müşteriler bunun ne kadar kolay olduğunu sevdi. Bu durumun bir gece içinde değiştiğini söylemiyorum, ama diğer mobil ödeme platformlarıyla olmazdı."


Mobil ödemeden daha fazla satıcı ve tüketicinin haberdar olması, bir şekilde başka yerlere de gelmesi, mobil ödeme sisteminin yaygınlaşmasını daha da sağlar. Şimdilik bu durum biraz daha uzun vadede olacak gibi duruyor. Apple Pay ve mobil ödeme hakkında ne düşünüyorsunuz?



Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Apple'ın Marka Gücü Mobil Ödemeleri Arttırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement