Apple, Neden 16gb Telefon Üretmeye Devam Ettiğini Açıkladı - Son Dakika
Teknoloji

Apple, Neden 16gb Telefon Üretmeye Devam Ettiğini Açıkladı

Apple, Neden 16gb Telefon Üretmeye Devam Ettiğini Açıkladı

iPhone 7'de de 16GB depolama seçeneğine yer verilir mi?

10.06.2015 16:47
Mahmut Saral - -

Apple'dan Phil Schiller, merak edilen bazı konular üzerine açıklamalarda bulundu. Örneğin Apple iPhone'ların ince tasarımı ve bataryası konusunda dedikleriyle başlayalım.


Schiller, görünüşe göre iPhone'ların batarya kapasitelerinden ve kalınlık seviyelerinden memnun. Çünkü yapılabilecek dikkat çekici değişimlerin "ek masraf" olabileceğini ve bunun da son tüketiciye yansıyabileceğini düşünüyor: "Eğer daha büyük bataryaya sahip bir cihaz istiyorsanız bu cihaz daha ağır ve kalın olabilir, daha masraflı olabilir ve daha uzun sürede şarj olabilir."


Gelelim depolama tarafına


Bildiğiniz gibi Apple'ın 16GB'lık iPhone modelleri üzerine çalışmaları sürüyor ve önümüzdeki eylül ayında tanıtılması beklenen iPhone'larda da bu seçenek kullanılabilir. Peki ama neden? Birçok kullanıcı, 16GB'lık sürümlerin artık yetersiz olduğunu düşünüyor. Hele de uygulamaların ve sistem güncellemelerinin boyutlarının her geçen gün biraz daha arttığını göz önüne aldığımızda...


Bu konuda da çözüm olarak Apple'ın bulut servisi iCloud gösteriliyor ve özellikle dosyalar, fotoğraflar ve videolar için bu servisin kullanışlı olduğu, telefonun dahili hafızasının da böylelikle büyük yüklerden kurtulduğu bildiriliyor.


Peki siz ne dersiniz?


iOS 9, Android M gibi enerji tasarrufu için sensörleri kullanacak



Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Apple, Neden 16gb Telefon Üretmeye Devam Ettiğini Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement