Apple Pay'de İlk 72 Saatte 1 Milyon Kart Aktive Oldu - Son Dakika
Teknoloji

Apple Pay'de İlk 72 Saatte 1 Milyon Kart Aktive Oldu

Apple Pay\'de İlk 72 Saatte 1 Milyon Kart Aktive Oldu

Tim Cook, bir konferansta yaptığı konuşmada, Apple Pay altyapısının ilk 72 saatinde 1 milyon kart kaydedildiğini açıkladı.

29.10.2014 11:00

Tim Cook, bir konferansta yaptığı konuşmada, Apple Pay altyapısının ilk 72 saatinde 1 milyon kart kaydedildiğini açıkladı.

Apple'ın dijital ödeme sistemi Apple Pay, perakende sektörüne çok iddialı şekilde girdi. 500 bankadan ve en büyük kredi kartı firmalarından destek alan Apple Pay, iPhone 6 ve 6 Plus'da bulunan NFC çipleri sayesinde artık tüm dokunmatik POS cihazlarında kullanılabiliyor.

Cupertino'lu dev teknoloji firması, Apple Pay'in başlangıç performansından pek memnun. Dün Wall Street Journal teknoloji konferansında bir konuşma yapan Apple CEO'su Tim Cook, sistemin ilk 72 saatinde 1 milyon kart kaydedildiğini belirtti. Bu rakamın bu kadar yüksek olması, Apple'ın yeni dijital ödeme sistemini insanlara doğru anlatabildiğini ve belli bir güven oluşturduğunu gösteren bir işaret.

Dünya çapında iPhone meraklılarını ve iPhone 6 serisinin satışlarını düşünürsek, Apple bu işten çok karlı çıkacağa benziyor. Apple Pay ile yapılan her alışverişten %0.15 oranda (100 Dolar'da 15 cent) komisyon kesen firma için, bu sistem kısa zamanda yeni bir gelir kaynağı olacak gibi görünüyor. Her ne kadar 1 milyon kart aslında çok olmasa da, orta ve uzun vadede Apple'ın bu işin peşini bırakmayacağına emin olabiliriz.

Tabii Apple Pay'in iOS 8.1 işletim sistemi güncellemesi ile geldiğini unutmayalım, eğer bir iPHone veya iPad sahibiyseniz linkten bilgi alıp hemen güncelleyebilirsiniz.

The post Apple Pay'de İlk 72 Saatte 1 Milyon Kart Aktive Oldu appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Apple Pay'de İlk 72 Saatte 1 Milyon Kart Aktive Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Umut Göçer: Bilgizayar a baglanma özelligi olacak. 0 0 Yanıtla

Advertisement