Apple Pay Genişlemeye Devam Ediyor - Son Dakika
Teknoloji

Apple Pay Genişlemeye Devam Ediyor

Apple Pay Genişlemeye Devam Ediyor

Cupertino merkezli şirket mobil ödemesini diğer ülkelere getirmekte kararlı.

10.01.2015 19:14
Hasan Uğur Nayır - -

Apple Pay, iPhone'larla birlikte duyuruldu iPad'lerle birlikte açılışı yaptı. Kısa sürede başarılı olan Apple Pay'in Avrupa, Orta Doğu, Afrika ve diğer bölgelere geleceği uzun zamandır konuşulan bir konu. Apple'ın zaten İngiltere ve Çin için verdiği ilanlar da bunun birer ispatı oldu. Ancak beklenenden daha kısa sürede farklı bir ülkede Apple'ın mobil ödeme sistemi devreye girecek.


9to5Mac'in haberine göre Apple Pay mart başında Kanada'da faaliyete geçecek. Rapora göre reklam ve promosyon için çalışma süreci devam ediyor. Apple'ın hangi şirketlerle ve bankalarla anlaştığı belli değil.


Piyasaya uzmanlarına göreyse Apple yavaş yavaş amacına ulaşmaya başladı. Fakat Apple Pay'in önünde önemli bir engel olarak CurrentC denilen mobil ödeme sistemi var. Amerikalı önemli perakendecilerin 2012'deki ortak girişimlerinin meyvesi olan CurrentC'nin bu sene içinde aktif olması bekleniyor. Hatta bu yüzden bazı satıcıların NFC sistemlerini kapatıp, başta Apple Pay olmak üzere mevcut mobil ödeme sistemlerini kabul etmediği raporlanmıştı.



Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Apple Pay Genişlemeye Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement