Apple Pay Nerede Hizmete Girecek? - Son Dakika
Teknoloji

Apple Pay Nerede Hizmete Girecek?

Apple Pay Nerede Hizmete Girecek?

Apple mobil ödeme sistemini genişletmeye kararlı.

30.12.2014 12:14
Hasan Uğur Nayır - -

Flaş bir tazeleme yaparsak, Apple'ın Londra'daki ofisinde Apple Pay'e odaklanmış ekip kurma planı olduğu çıkmıştı. Aslında Cupertino merkezli şirket mobil ödeme sistemini diğer ülkelere getirmek için ilan vermişti. Her şey bu gelişmeyle sınırlı kalmış değil.


Apple mobil ödeme sistemini 2015'in ilk yarısında İngiltere'de başlatacak. TheTelegraph'ın haberine göre Apple, İngiltere'deki finans şirketleri ile yoğun görüşme trafiği halinde. Yazılanlara bakarsak Apple ayrıca büyük bankalardan biriyle de uzlaşmaya çalışıyor. Fakat işler burada tıkanma yolunda. Bu isimsiz banka görünüşte Apple'ın müşterileri hakkında verileri toplamasından dolayı memnun değil. Bazı yöneticiler Apple Pay'i, Apple'ın bankacılık sektörünü işgali için bir başlangıç olarak görüyor. Diğer yandan İngiltere'de Apple Pay fırsatını kaçırmak istemeyen bankalar var ki, Apple bu bankaların desteğini kazanmış durumda gözüküyor.


Apple, Touch ID'le serverlarında parmak izi toplanması ve Apple Pay'de kullanıcı bilgilerinin toplanması konusunda ise aşırı derecede sert. Daha önce şirketten yapılan açıklamada ve ayrıca Tim Cook dahil birçok yetkili yaptığı açıklamada, kullanıcılarla ilgili hiç bir bilginin toplanmadığını kesin bir dille reddediyor.


Google, PayPal ve diğer mobil ödeme sistemleri Apple Pay'den daha önce kullanıma sunuldu. Fakat hiç biri Apple Pay kadar kısa sürede bir başarı sağlamadı. ITG raporlarına göre Apple Pay çıktığından beridir mobil ödeme pazarında %1.7 paya sahip. Google Wallet'ın payı ise %4. Apple'ın modil ödeme sistemi daha yeni olmasına rağmen, hızlıca zemin kazanıyor. Rapora göre Apple Pay müşterilerinin %60'ı uygulamayla farklı günlerde birçok işlem yapıyor.


Apple mobil ödeme sistemini İngiltere dışında Avrupa, Orta Doğu, Hindistan ve Afrika ülkelerine de getirmek istiyor.



Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Apple Pay Nerede Hizmete Girecek? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Serkan: Bence tutmaz cunku apple'da virus aliyor hatta hacklenebilir. Pay hesabiniz bosaltilabilir. Umarim bunun icin bir onlemleri vardir. Cunku unlulerin ciplak resimleri hala piyasaya cikmaya dewam ettigi yonde haberler var. Apple ama bir daha olmayacak diye aciklama yapmisti 0 0 Yanıtla

Advertisement