Bedava Yolculuk Etmek İster misiniz? - Son Dakika
Teknoloji

Bedava Yolculuk Etmek İster misiniz?

Bedava Yolculuk Etmek İster misiniz?

Amerikalı Tesla Motors'un yeni elektrikli otomobil modeli için otoyollarda süper şarj istasyonları kurulmaya başlandı.

28.09.2012 02:00  Güncelleme: 08:17

Amerikalı Tesla Motors'un yeni elektrikli otomobil modeli Model S için otoyollarda süper şarj istasyonları kurulmaya başlandı. Hem de ücretsiz olarak. Çünkü bu istasyonlar, güneş enerjisiyle güç depoluyor ve dolayısıyla hiçbir maddi gidere sebebiyet vermiyor. Ayrıca araçların şarjının dışında, ev ve iş yerleri için de bu kullanılabiliyor.

Tesla, şimdiye kadar California eyaletinde 6 adet istasyon kurmuş durumda. Hedef ise, 2015 yılına kadar Amerika'nın her yerine yayılacak şekilde 100 istasyon kurabilmek. Bir Model S arabayı yaklaşık 1 saatte tamamen şarj edebilen uygulama, ayrıca çevreye hiç zararlı madde de yaymıyor.

Araba olarak sadece Model S'te geçerli olan bu şarj sisteminin, bugüne kadar geliştirilen tüm şarj sistemlerinden daha iyi olduğu belirtiliyor. Şu an Model S, 100 kilowatt'lık enerjiyle, 60mil hızda 3 saat boyunca yol alabiliyor. Bunun gelecekte artması da gündemde tabii ki.

Tesla'nın bu uygulaması, şimdilik California sınırlarında geçerli gibi görünüyor. Ancak yukarda da söylediğimiz gibi, tüm Amerika geneline yayılma planı var. Hatta 2013'ün ikinci yarısı itibarıyla, Avrupa ve Asya bölgelerinde de bu tip şarj istasyonları görebiliriz. Tesla'nın planları gerçekten kulağa hoş geliyor. Tüm Amerika'yı hiçbir masraf olmadan, güneşten gelen enerjiyle bedava gezmek ne demek? Bu, şu an için hayal belki, ama çok yakında gerçekleşebilecek bir hayal.

http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Bedava Yolculuk Etmek İster misiniz? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement