GÖKBEY Helikopteri İki Testi Başarıyla Tamamladı - Son Dakika
Teknoloji

GÖKBEY Helikopteri İki Testi Başarıyla Tamamladı

Türk mühendisleri tarafından tasarlanan ve geliştirilmekte olan GÖKBEY helikopteri, iki testi daha başarıyla tamamladı. Helikopter, 20 bin ft. yükseklikte uçuş gerçekleştirerek maksimum servis irtifasına ulaştı ve çift motorla gerçekleştirilen uçuşta tek motor testini de başarıyla geçti.

08.11.2023 19:54

GÖKBEY iki testi daha başarıyla tamamladı

ANKARA - Türk mühendisleri tarafından tasarlanan ve geliştirilmekte olan GÖKBEY helikopteri iki testi daha başarıyla tamamladı.

Özellikle Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, genel maksat helikopteri ihtiyacını karşılamak üzere Özgün Helikopter Programı çerçevesinde Türk mühendisleri tarafından tasarlanan ve geliştirilmekte olan GÖKBEY helikopteri iki testten daha başarıyla geçti. 20 bin ft. yükseklikte uçuş gerçekleştirerek maksimum servis irtifasına ulaşan GÖKBEY, çift motorla gerçekleştirilen uçuşta tek motor testini de başarıyla geçti.

Konuya ilişkin Türk Havacılık Uzay Sanayii'nin sosyal medya hesabından yapılan duyuruda "GÖKBEY iki testi daha başarıyla tamamladı. 20 bin ft. yükseklikte uçuş gerçekleştirerek maksimum servis irtifasına ulaştı. Çift motorla gerçekleştirilen uçuşta tek motor testini de başarıyla geçti" ifadelerine yer verildi.

GÖKBEY Helikopteri İki Testi Başarıyla Tamamladı
Kaynak: İHA

Son Dakika Teknoloji GÖKBEY Helikopteri İki Testi Başarıyla Tamamladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement