Her Yer Dokunmatik Ekran Oluyor - Son Dakika
Teknoloji

Her Yer Dokunmatik Ekran Oluyor

Her Yer Dokunmatik Ekran Oluyor

Üniversite öğrencilerinin geliştirdiği teknoloji sayesinde isteğiniz yüzeyi dokunmatik ekrana çevirebiliyorsunuz. Kinect, kamera ve bilgisayardan oluşan sistem aracılığıyla her yüzey çoklu dokunmatik destekli ekran haline geliyor. ...

19.07.2013 12:00

Üniversite öğrencilerinin geliştirdiği teknoloji sayesinde isteğiniz yüzeyi dokunmatik ekrana çevirebiliyorsunuz. Kinect, kamera ve bilgisayardan oluşan sistem aracılığıyla her yüzey çoklu dokunmatik destekli ekran haline geliyor.

Lancaster Üniversitesi öğrencileri John Hardy ve Carl Ellis'in geliştirdiği UbiDisplays adlı sistem istenilen her yüzeyde ekran oluşturabilmenizi sağlıyor. Microsoft Kinect, projektör veya harici monitör ve Windows 7 ve üzeri işletim sistemli bir bilgisayar sayesinde oluşturulan sistemde çoklu dokunmatik desteği de sunuluyor.

Sistemin çalışma sistemi oldukça basit bir yapıya sahip. İleri teknoloji projeksiyon cihazıyla bilgisayardan alınan görüntü istenilen yüzeye aktarılıyor. Bu işlem sırasında önemli olan nokta tabiki yazılım. .NET Framework 4.0 ve Microsoft SDK v1.6′nın yanı sıra Java  ile geliştirilen yazılım, Microsoft Kinect aracılığıyla yüzey üzerindeki tepkileri algılayarak istenilen işlemlerin yapılmasını sağlıyor. 2 üniversite öğrencisinin geliştirdiği UbiDisplays projesi hakkında daha fazla bilgi için aşağıdaki videoya göz atabilirsiniz. İyi Seyirler.

Her yüzeyi dokunmatik ekrana çeviren UbiDisplays sistemi

& ;

Kaynak: Scroll.com.tr

Son Dakika Teknoloji Her Yer Dokunmatik Ekran Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement