Ict Summit Now Bilişim Zirvesi'nde Neler Konuşuldu? - Son Dakika
Teknoloji

Ict Summit Now Bilişim Zirvesi'nde Neler Konuşuldu?

Ict Summit Now Bilişim Zirvesi\'nde Neler Konuşuldu?

24-26 Eylül 2013 tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Avrupa, Asya ve Afrika kıtalarının en büyük iş ve teknoloji buluşması ICT Summit NOW...

25.09.2013 16:30

-

"7 Milyar Gelecek"

Teknolojinin ancak insanların hayal güçlerine göre gelişeceğini ve bu nedenle insan düşüncesinin hep arkasından geleceğini belirten Intel Orta Doğu Türkiye ve Afrika Bölge Başkanı Ayşegül İldeniz,konuşmasında dünya, Orta Doğu, Afrika'dan bahsederken, Türkiye'nin elinde bulunan şanslara değindi.

Bugün dünyada 6.5 milyar insanın yeni teknolojiler sonrası birbirleriyle iletişime geçtiğini belirten İldeniz, bu insanların her birinin farklı beğenilere ve isteklere sahip olduğunu bu nedenle 7 milyar geleceğin olduğunu söyledi.

Dünyanın artık bir bütün olarak geliştiğini belirten İldeniz, Orta Doğu ve Afrika'nın bu yeni dünya düzeninde özellikle bilişim alanında büyük imkanlar barındırdığını belirtti. Türkiye'de bulunan bilişim firmalarının bu yeni gelişen pazarlara bir an önce girmelerini tavsiye ederken bu konuda desteklenmelerini dile getirdi. Özellikle inovasyon alanında Türkiye'nin daha fazla yol alması gerektiğini bunun içinse eğitimde ilkokul seviyesinden başlayarak girişimcilik derslerinin mutlaka ders programlarında yer alması gerektiğini söyledi.

"Dünya haritası tersine döndü"

ICT Summit NOW Bilişim Zirvesi'13'ün ilk gününün ikinci yarısı sunum yapan ATOS, blueKiwi'nin CEO'su Robert Shaw, ICT Summit NOW Bilişim Zirvesi'nin logosuna gönderme yaparak, "Dünya haritası tersine döndü ve bizim şirketimiz de aynısını sosyal medyanın gücüyle yaptı" dedi.

Hizmet odaklı yazılım (SaaS) şirketi olan blueKiwi'nin Atos tarafından satın alındığı bilgisini veren Shaw, Olimpiyat oyunlarında Atos çalışanlarının e-posta kullanmadıklarını belirtirken, bunun yerine kendilerine özel hazırlanan bir yapıyı kullandıklarını söyledi.

Genç çalışanlardan çok şey öğrendiklerini de saklamayan Shaw, "Bu davranışsal bir çalışma ve çalışanların hayatlarını kolaylaştıracak her adımda varım" dedi. Shaw'a göre, e-postanın yarattığı mesafeye karşılık, bu yeni yapılanma ile insanları birbiriyle konuşmaya cesaretlendirmek, telefonda konuşmaya zorlamak gerekiyor. Çünkü sesi kullanarak süreçleri hızlandırmak, kurum içinde işbirliğine dayalı adımlar atmak mümkün.

"Akıllı Şehir Bir İhtiyaç"

ICT Summit NOW ana tema konuşmacısı Samsung SDS Global Iş Birimi Başkan Yardımcısı Jack Kim, herkesin farklı "akıllı şehir" tanımının olduğugünümüzde Samsung'un Akıllı Şehir konseptini tanıttı.

Sunumunda öncelikle neden akıllı şehirlere ihtiyaç duyulduğunu anlatmakla başlayan Kim, doğal kaynakların tükenmeye başlamasının, güvenlik nedenlerinin ve insanların güzel bir çevrede yaşama isteklerinin bu tür şehir konseptlerinin doğmasına neden olduğunu dile getirdi.

Dünyada hali hazırda Portekiz'de, Kenya'da, Birleşik Arap Emirlikleri'nde ve Kore'de bu tür yapılanmaların olduğunu belirten Kim, akıllı şehirlerin aslında bütün bir konsept olduğunu ve sadece elektronik araçlarla donatılmış evler olmadığını belirtti.

Samsung'un Akıllı Ev konseptine göre akıllı şehir tasarımlarının temelinde altyapının yer aldığını belirten Kim, ancak belirli şartlar sağlanmasından sonra farklı yaşam alanlarının kurulabileceğini belirtti.

Samsung'un akıllı şehir tasarımına göre şehir içerisinde "Akıllı Eğitim Bölgesi" "Akıllı Tıbbi Bölge "Akıllı Kültür Bölgesi ve "Akıllı Operasyon Bölgesi" bulunuyor. Her bir bölge kendi içerisinde üst düzey teknolojik ekipmanla donatılmış olacak ve kaynaklar optimum düzeyde kullanılacak.

Bu tür akıllı şehir konseptlerinin denemelerine başladıklarını belirten Kim, pilot bölgelerde bu sistemler sayesinde %15 oranında ulaşımın arttığını,%10 oranında çevrenin daha iyi korunumun sağlandığını, %27,5 oranında suçların azaldığını belirtiyor.

"Yatırımlarımız devam ediyor: Daha hiçbir şey görmediniz"

ICT Summit NOW 13'ün ana tema konuşmacılarından birisi olan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu, teknolojinin ilerlemesi, internetin ortaya çıkmasıyla birlikte hem Türkiye'de hem de dünyada yaşanan gelişmelerden bahsetti. İnternet'in artık bir elektrik, su ve doğalgaz gibi vazgeçilmez bir hizmet haline geldiğinin altını çizen Kavranoğlu, konuşmasına şöyle devam eti: "İnternet'i bu kadar vazgeçilmez yapan ücretsiz olması ve tüm dünyayı hiç ayrım yapmadan birbirine bağlaması. Hem dünyada hem Türkiye'de bir devrim yaratan internetin ortaya çıkması bilim tarihinin de en önemli olaylarından birisi oldu. Dünya bundan 10 yıl önce tahmin edilemeyecek bir noktaya geldi." dedi.

"Dünya'da 5 milyar mobil telefon abonesi var"

Zirvenin ana konuşmacıları arasında yer alan Vodafone Küresel Kurumsal Ticari Operasyonlar ve Pazarlama Grup Başkanı Gary Adey, dünyada 5 milyar mobil telefon abonesinin bulunduğunu söyledi. Bu rakamın dünya nüfusunun yüzde 70'inden fazlasını oluşturduğunu ve geçtiğimiz yıl dünya çapında 6 trilyondan fazla metin mesajı gönderildiğini söyledi.

"Operatörler zorlanacak"

Alcatel Lucent CEO'su Michel Combes ise "Tüketicileri nalışkanlıklarına bakıldığında ses iletişiminden öte veri iletişimine geçildiği görülüyor. Operatörler için yepyeni, zorlu bir dönem başlıyor." Dedi. Combes Alcatel-Lucent IP tabanlı teknolojilere yatırım yaparken, bulutun vazgeçilmezler arasında yer alacağına inanıyor.

Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Ict Summit Now Bilişim Zirvesi'nde Neler Konuşuldu? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement