Kodak'ın Dijital Görüntüleme Patentlerinin Tamamı Satıldı - Son Dakika
Teknoloji

Kodak'ın Dijital Görüntüleme Patentlerinin Tamamı Satıldı

Kodak\'ın Dijital Görüntüleme Patentlerinin Tamamı Satıldı

Kodak'ın satışa çıkardığı görüntüleme patentlerinin satış işlemleri nihayet gerçekleştirildi. Satış işlemi 527 milyon dolar karşılığında gerçekleşti.

04.02.2013 21:30

Emre Çetinkaya - - Bildiğiniz üzere bir zamanların en büyük fotoğraf şirketi olarak görülen Kodak bir süredir oldukça zor günler geçiriyor. 19 Ocak'ta iflas bayrağını çeken şirket bu durumdan kurtulmak için oldukça büyük çaba sarf ediyor. İlk olarak iflas koruma başvurusunda bulunan şirket daha sonra binlerce çalışanı ile yollarını ayırmış ve kredi çekmişti. Bunlar da şirketi batmaktan kurtarmayınca Kodak çareyi elinde bulundurduğu görüntüleme patentlerini satmakta bulmuştu.

Kodak'ın son ümidi olan bu patentlerin satış işlemi ise nihayet gerçekleşti. Kodak dijital görüntüleme patentlerinin tamamını 527 milyon dolar karşılığında satmış oldu. Kodak, satışın onaylanmasından sonra derin bir nefes aldı. Çünkü şirket, bu satışın gerçekleşmemesi halinde çok daha zor günler yaşayabilirdi.

Nihayet gerçekleşen satış işlemi sonucunda Kodak'a ait yaklaşık 1100 patent, Intellectual Ventures ve RPX'in çatıları altında birleşen 12 şirkete devredildi. Bu şirketler arasında Apple, Research In Motion ve Google da yer alıyor. Kodak açısından ise iyi bir satış işlemi gerçekleştiğini söyleyebiliriz. Ciddi bir nakit paraya kavuşan şirket, bu para ile iflas kredisinin büyük kısmını geri ödeyebilecek ve potansiyel yatırımcılarla daha kolay anlaşabilecek.

Emre Çetinkaya - Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Kodak'ın Dijital Görüntüleme Patentlerinin Tamamı Satıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement