Lüks Otomobil Markasının Yeni Modellerinde Carplay ve Android Auto Olacak! - Son Dakika
Teknoloji

Lüks Otomobil Markasının Yeni Modellerinde Carplay ve Android Auto Olacak!

Lüks Otomobil Markasının Yeni Modellerinde Carplay ve Android Auto Olacak!

Apple ve Google'ın arabalar için geliştirdikleri platformları daha fazla modelde kullanılmaya hazırlanıyor.

10.06.2015 14:47
Hasan Uğur Nayır - -

GM dün yaptığı açıklamada lüks otomobil markası Cadillac'ın 2016 modellerine CarPlay ve Android Auto desteğinin ekleneceğini duyurdu. Araçlar ise bu yaz satışa sunuluyor.


CarPlay, SRX Crossover hariç 2016 model tüm araçlarda 8 inç'lik dokunmatik ekranla (CUE sistemi-Cadillac'ın konsol sistemi. Mesela Opel'in ise IntelliLink) birlikte kullanılacak. Android Auto ise daha sonraki bir tarihte Cadillac'ın modellerinde yer alacak.


Apple ve Google'ın araba sistemlerine karşı olan bazı eleştirmenler var. Yapılan yorumlarda bu yazılımların halen geliştirilmesi gerektiği savunulurken, sistemlerin piyasaya erken sürüldükleri vurgulanıyor. Bununla birlikte diğer taraftan Apple ve Google'ın aslında otomobil teknolojisine yön verdiğini söyleyen birçok kişi bulunuyor.


Son dönemlerdeki gelişmelere bakarsak CarPlay'e olan destek Android Auto'dan biraz daha fazla gibi. Apple, nisan ayında CarPlay sitesine yaptığı güncellemede Porsche'u eklemişti. Sessiz sedasız yapılan bu güncelleme dışındaysa başka bir detay bulunmuyor. Porsche dışındaki diğer bir alman devi olan Mercedes-Benz, Apple Watch'a özel bir uygulama geliştirdiğini ve CarPlay'e olan desteklerinin sürdüğünü açıklamıştı.



Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Lüks Otomobil Markasının Yeni Modellerinde Carplay ve Android Auto Olacak! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement