Oldukça Hızlı Okuyan ve Yazan 512gb'lık Microsd Kart Geliştirildi - Son Dakika
Teknoloji

Oldukça Hızlı Okuyan ve Yazan 512gb'lık Microsd Kart Geliştirildi

Oldukça Hızlı Okuyan ve Yazan 512gb\'lık Microsd Kart Geliştirildi

Bu temmuz ayı itibarıyla satışta olacak, ama özellikle fiyatı itibarıyla herkese hitap eden bir ürün değil.

04.06.2015 15:47
Mahmut Saral - -

Geçtiğimiz günlerde yaptığımız bir haberimizde, SanDisk'in ürettiği ve dünyanın en küçük USB 3.0 destekli flash belleği olduğunu iddia ettiği ürünlerinden söz etmiştik sizlere. Detaylar için buraya bakabilirsiniz.


Şimdi bir haber de Microdia firmasından geldi. Görünüşe göre cihazlar boyut olarak ufaldıkça kapasiteleri de artış gösteriyor. Microdia, tırnağınızdan daha ufak (doğal olarak) boyutlarda hazırladığı yeni microSD kartının tam 512GB'lık depolama alanı olduğunu bildirdi. Böylelikle şu ana kadar ki en yüksek seviyeye ulaşıldı diyebiliriz. Gerçi SDXC formatının 2TB'a kadar yolu var.


Ve gelelim fiyatlara...


Okuma ve yazma hızının şu anki microSD'lere kıyasla 30 kat daha hızlı olduğu belirtilen Xtra Elite, tam 1000 dolarlık fiyat etiketine sahip. Haliyle birçoğumuz için pahalı ve kolay kolay tercih edilemeyecek bir ürün.


Secure Digital 4.0 ve Ultra High Speed (UHS) özelliğiyle 300MBps'e kadar güvenli şekilde veri transferi gerçekleştirebilen ürünün özellikle profesyonel fotoğrafçılar tarafından kullanılması bekleniyor. Bildiğiniz gibi fotoğrafçılar, tek seferde yüzlerce fotoğraf çekebiliyor ve bu fotoğrafların boyutları da hayli büyük olabiliyor. Bu tip bir cihaz sayesinde de hem depolama hem de hızla kopyalama konusunda sıkıntılar yaşanmayacaktır.


Ürünün temmuz ayında satışta olması bekleniyor.



Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Oldukça Hızlı Okuyan ve Yazan 512gb'lık Microsd Kart Geliştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement