Toyota Firması Robot Araba Üretmeyecek - Son Dakika
Teknoloji

Toyota Firması Robot Araba Üretmeyecek

Teknolojinin son hzla ilerlediği ve hayatların otomatikleştiği bir çağda, Toyota insanlara güveniyor ve robot araba yapmak istemiyor.

16.09.2014 12:01

Teknolojinin son hzla ilerlediği ve hayatların otomatikleştiği bir çağda, Toyota insanlara güveniyor ve robot araba yapmak istemiyor.

Otomobil teknolojisinde bu aralar en büyük ve hızlı gelişmeler genelde araçları daha akıllı hale getirmekle ilgili. Tabii bu konuda başı çeken firma teknoloji devi Google. Ama Infiniti ve Volvo gibi firmalar da tam otomatik, kendi kendine gidebilen araçlar üzerinde çalışıyor. Bu konsepte tek itiraz eden ise Toyota oldu.

Toyota da aslında diğer firmalar gibi akıllı araba fikirlerine sıcak bakıyor. Hatta sadece akıllı değil, uçan arabaları bile inceliyor dünyaca ünlü otomotiv firması. Ama son yaptıkları açıklamaya bakılırsa, insan kontrolü Toyota için her zaman önce gelecek. Firmanın güvenlik teknolojisi müdürü Seigo Kuzumaki, Toyota için en önce insan güvenliği geldiğini, bu yüzden de şoförsüz araba üretmeyeceklerini belirtti.

Yapılan açıklamaya göre, firmanın anlayışı insan faktörünü her zaman bilgisayarlara göre ön plana koyar pozisyonda. İnsanların bilgi işleme ve karar verme yetilerinin, her zaman bir makineye göre üstün geleceğini savunan Toyota, diğer otomobil üreticilerinin insansız araba için acele etmelerine temkinli yaklaşmayı seçiyor.

Her ne kadar Lexus LS gibi hem ileri güvenlik önlemlerine sahip, hem de kendi kendine gidebilecek araçları geliştirmeye devam etse bile; anlaşılan Toyota teknolojinin insanları değil, insanların teknolojiyi idare etmelerini seçmiş durumda.

Bu arada ülkemizde de araçların daha akıllı olabilmesi için çalışmalar devam ediyor, buraya tıklayıp güzel bir örnek görebilirsiniz.

The post Toyota Firması Robot Araba Üretmeyecek appeared first on Silikon Vadisi TV.

Toyota Firması Robot Araba Üretmeyecek
Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Toyota Firması Robot Araba Üretmeyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement