Xbox One'ın Kayıt Süresi Hakkındaki Söylenti Tekrar Doğrulandı - Son Dakika
Teknoloji

Xbox One'ın Kayıt Süresi Hakkındaki Söylenti Tekrar Doğrulandı

Xbox One\'ın Kayıt Süresi Hakkındaki Söylenti Tekrar Doğrulandı

Microsoft'un yeni nesil oyun konsolu Xbox One'ın oyun içi video kayıt süresi tekrar gündeme geldi, oyuncular ümitlendi ancak kısa süre sonra bir de yalanlama...

27.09.2013 17:00

Burçin Aygün - - Daha önce de dile getirilen ve dedikodu mahiyetinde kalan, Xbox One'ın oyun içi kayıt süresi bir süre sonra Microsoft tarafındna onay almış ve sürenin sadece 5 dakikayı kapsayacağı söylenmişti. Çoğu oyuncu oyun esnasında yaptıkları video kaydını başkaları ile anında paylaşım yapmanın hayalini kurarken, şirketten gelen bu haber moralleri de bir epey bozmuştu. Sistem, oyunda yapılan kaydın aynı süreçte bir başka Xbox One kullanıcısına gönderilmesi ilkesine dayanıyor ve içeriğin aynı zamanda sosyal medya mecralarında paylaşımına da izin veriyor.

Microsoft'un Başkan Yardımcısı Phil Harrison ise Eurogamer Expo oyun fuarında yaptığı konuşma ile kafaları karıştırdı. Harrison, dün yaptığı konuşmada bu sürenin oyuncuların talep ettiklerinden biraz fazla, biraz az olabileceğini dile getirdi.

Bugün ise Microsoft acil bir açıklama ile birlikte 5 dakikalık sınırlamanın değişmediğini, yetkilinin verdiği demeçteki bu cümlenin ise cımbızlanarak(!) yanlış anlaşıldığını söyledi. Böylece Microsoft'un olası müşterileri için doğan ümit ışığı sönmüş oldu.

Xbox One sahiplerinin 5 dakika ile sınırlı kalan video kayıt ve paylaşım süresi aslında ürün için oldukça büyük bir handikap taşıyor. Rakip Sony'nin PlayStation 4'ü toplamda 15 dakikalık bir zaman dilimine izin veriyor ve bu miktar da oldukça yeterli bulunuyor. Bakalım Microsoft daha önce yaptığı gibi konsol üzerinde yeniden bir değişikliğe gidecek mi.

Burçin Aygün - Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Xbox One'ın Kayıt Süresi Hakkındaki Söylenti Tekrar Doğrulandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement