Engelli Maaşları Kesilen Baba-Oğul Çaresiz Kaldı! - Son Dakika
Yaşam

Engelli Maaşları Kesilen Baba-Oğul Çaresiz Kaldı!

Engelli Maaşları Kesilen Baba-Oğul Çaresiz Kaldı!

Ankara Mamak'ta kapıcı dairesinde 300 lira kira ile oturan engelli Metin Ateş, zihinsel engelli oğlu ile birlikte yardım bekliyor.

20.04.2015 12:58  Güncelleme: 13:53

Ankara'nın Mamak ilçesi Çağlayan Mahallesi'nde bir kapıcı dairesinde 300 lira kira ile oturan 34 yaşındaki engelli Metin Ateş, henüz 3 ve 7 aylıkken geçirdiği ateşli bir hastalık sonucu zihinsel engelli kalan 11 yaşındaki oğlu Çetin ile birlikte engelli maaşları kesilince çaresiz kaldı.

EŞİ, KIZINI ALIP EVİ TERK ETTİ VE BOŞANMA DAVASI AÇTI

Oğlu ile 3 ayda bir aldıkları 875'er lira engelli maaşlarının kesilmesi sonucu eşinin bir yıl önce Yağmur adlı sağlıklı kızını da alıp evden ayrılarak açtığı dava sonucu kendisini boşandığını belirten Metin Ateş, kaymakamlıktan verilen yardımların ise vakıf dışına çıktıkları gerekçesiyle kesildiğini iddia etti.

VAKIF SINIRLARI DIŞINA ÇIKTIKLARI GEREKÇESİYLE MAAŞLARI KESİLDİ

Geçirdiği hastalıklar nedeniyle yüzde 72 engelli kaldığını, verilen rapor doğrultusunda 2001 yılında kendisine engelli maaşı bağlandığını belirten Metin Ateş, oğlunun ise 3 ve 7 yaşlarında geçirdiği ateşli hastalık sonucu yüzde 88 engelli kalıp, maaşa bağlandığını öne sürdü. Baba-oğul 3 ayda bir 874.86'şar lira engelli maaş alırken, aile 300 lira kira ile kapıcı dairesinde kalıyordu. Baba-oğlulun engelli maaşı ise iddiaya göre 5 Mart 2015 tarihinde vakıf sınırları dışına çıktıkları gerekçe gösterilip kesildi.

"MAĞDUR OLDUK, YARDIM BEKLİYORUZ"

Ancak oturdukları evden hiç ayrılmadıklarını belirten Metin Ateş, yaşadığı sıkıntılarını şöyle dile getirdi:

"Engellerimizden dolayı eşim 5 yaşındaki sağlıklı kızımı bir yıl önce yanına alarak evi terk etti. Sonra da boşanma davası açıp, beni boşadı. 11 yaşındaki oğlum Çetin'le engellerimize rağmen aldığımız engelli maaşımızla geçinmeye çalışıyorduk. Devlet bu maaşlarımızı bilemediğimiz bir nedenle kesince mağdur olduk. 3 aydır kiramı ödeyemiyorum. Evimizde ekmek yok, çocuğumun ilaçlarını alamaz duruma düştük. Yetkilerden engelli maaşlarının neden kesildiğini öğrenmeye çalıştım kimse bu konuda açıklayıcı bir cevap vermiyor. Bu mağduriyetimizin bir an önce giderilmesini istiyoruz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Yaşam Engelli Maaşları Kesilen Baba-Oğul Çaresiz Kaldı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • YUH: AKP ALLAH SİZİ BİLDİHİGİBİ YAPSIN İNŞALA TENEŞİRLERE GELİRSİNİZ İNİM İNİM İNLERSİNİZ GAVURLAR 0 0 Yanıtla

Advertisement