Mehmet Ali Efe'ye Dostlarından Vefa - Son Dakika
Yaşam

Mehmet Ali Efe'ye Dostlarından Vefa

Mehmet Ali Efe\'ye Dostlarından Vefa

Geçmiş dönemlerde Milli Eğitim Bakanlığı yarışmalarında Halk Oyunları Jüri Üyesi olarak görev yapanlar halkoyunları jüri üyesi Mehmet Ali Eren’e görkemli bir anma toplantısı düzenledi.

09.10.2017 12:14

Geçmiş dönemlerde Milli Eğitim Bakanlığı yarışmalarında Halk Oyunları Jüri Üyesi olarak görev yapanlar halkoyunları jüri üyesi Mehmet Ali Eren'e görkemli bir anma toplantısı düzenledi.

Her yıl yapılmakta olan ve bu yıl 8'incisi yapılan MEB (eski) halk oyunları jüri üyeleri dayanışma grubu son toplantılarını Muğla'da yaptı. 7 Ekim 2017'de Muğla'da yapılan toplantı, 7 Ekim 2012'de son yolculuğuna uğurlanan Milli Eğitim Bakanlığı 'A' Belgeli jüri üyesi, araştırmacı yazar Mehmet Ali Eren anısına yapıldı.

Menteşe Belediyesi Konakaltı Kültür Merkezi Nail Çakırhan salonunda yapılan anma törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Mansur Harmandar, Eren ailesi ve merhum Mehmet Ali Eren'in sevenleri katıldı.

59 yaşında yaşama veda eden Mehmet Ali Eren, Muğla Zeybek oyunlarının yaşaması ve günümüze taşınması emek veren isimlerdendi. Yaptığı çalışmaları "Muğla Halk Oyunları ve Öyküleriyle Muğla Türküleri" adını verdiği bir kitapta topladı.

Halk Kültürü Araştırıcısı, Yazar Ahmet Şenol yaptığı açıklamada, "Mehmet Ali Eren, halk kültürüne ve halk oyunlarına bir ömür adayan bir araştırmacı kardeşimizdir. Türk halk kültüründe önemli çalışmalara imza atan Mehmet Ali Eren, mahalli dergilerde ve gazetelerde Muğla Halk Kültürü başta olmak üzere, çok sayıda derlemeye imzasını attı. Ulusal sempozyumlarda zeybek kültürü üzerine bildiriler, makaleler sundu. Televizyon ve çeşitli radyolarda Muğla Halk Oyunları ve Türküleri üzerine söyleşilerde bulundu. Türk Halk Oyunlarına hizmet eden, vefalı ve sabırlı bir insandı" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Mehmet Ali Efe'ye Dostlarından Vefa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement