1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı - Son Dakika
Yerel

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı

Durağan Kaymakamı Davut Düzgün, mesaj yayımladı.

01.07.2014 12:58

Durağan Kaymakamı Davut Düzgün, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Düzgün, 1 Temmuz 1926'da yürürlüğe giren Kabotaj Yasası'nın, Türk denizciliğinin bağımsızlığı ve denizciliğimizin geleceği açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

Kurtuluş Savaşı'ndan sonra denizlerdeki hakimiyetimizin tasdiki niteliğindeki bu yasanın yürürlüğe girmesiyle yabancı devletlerin denizlerimizdeki ticarette hakimiyetinin son bulduğunu vurgulayan Düzgün, mesajında şunlara yer verdi:

"Kabotaj Kanunu, denizlerimize sahip çıkma bilincini insanımıza aşılamış, denizciliğimizin gelişip büyümesinde önemli rol oynamıştır. Üç yanı denizlerle çevrili ve iki önemli boğaza sahip olan ülkemizin denizlerde sahip olduğu zengin potansiyeli en iyi şekilde değerlendirerek denizciliğe gereken önem ve önceliği vermek, denizin nimetlerinden yararlanmak ve bu alanda rekabet gücümüzü yükseltmek, dünyada etkinliğimizi ve varlığımızı daha da arttıracaktır. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Denizciliği, Türk'ün büyük milli ülküsü olarak benimsemeli ve az zamanda başarmalıyız' sözünü kendimize rehber edinerek, denizcilik sektörünün gelişmesi için üstün çaba göstermeliyiz." - Sinop

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement