30 Ağustos Zafer Bayramı Kars'ta Törenlerle Kutlandı - Son Dakika
Yerel

30 Ağustos Zafer Bayramı Kars'ta Törenlerle Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı Kars\'ta Törenlerle Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı, 91.yıl dönümünde tüm yurtta olduğu gibi Kars'ta da düzenlenen törenle kutlandı.

30.08.2013 13:40

30 Ağustos Zafer Bayramı, 91. yıl dönümünde tüm yurtta olduğu gibi Kars'ta da düzenlenen törenle kutlandı.

İlk tören Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı önünde Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Çelenk töreninin ardından Vali Eyüp Tepe, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Kenan Kalay ve Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Hükümet Konağı'nda tebrikleri kabul etti.

Tekrar Hükümet Konağı önünde devam eden törende günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Per. Üsteğmen Engin Sayın, 30 Ağustos'un Türk Ulusunun ve onun kahraman ordusunun şahlanışı ile dönemin en güçlü devletlerine ve onlara hizmet edenlere karşı onurlu ve eşsiz bir zafer olduğunu söyledi.

Üsteğmen Sayın; "Birlik ve beraberlik ruhu içerisinde omuz omuza vererek şahlanan Türk ulusu güzel yurdumuzu işgal eden, köy şehir ve kasabalarımızı yakıp yıkan, halkımıza zulüm eden düşmanı 30 Ağustos zaferiyle Anadolu'nun sinesinde boğmuş, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyen güçlere anlamlı, ağır ve aynı zamanda bir daha unutamayacakları bir ders vermiştir" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu. Resmi geçit töreni düzenlendi. 30 Ağustos Zafer Bayramı törenleri Garnizon Şehitliği'nde devam etti. Garnizon şehitliğinde düzenlenen törende şehitlik defteri sırasıyla Vali Eyüp Tepe, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kenan Kalay ve Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş tarafından imzalandı. Ardın şehitlik gezilerek şehit mezarlarına kırmızı ve beyaz karanfil bırakıldı.

Törene; Kars Valisi Eyüp Tepe, 14. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Kenan Kalay, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, KAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çitil, Baro Başkanı Av. İbrahim Baştimar, Vali Yardımcısı Faruk Ekiz, askeri erkan, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşların katıldı. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 30 Ağustos Zafer Bayramı Kars'ta Törenlerle Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement