4. Uluslararası Van Gölü Film Festivali İnci Kefali Sinema Ödülleri - Son Dakika
Yerel

4. Uluslararası Van Gölü Film Festivali İnci Kefali Sinema Ödülleri

4. Uluslararası Van Gölü Film Festivali İnci Kefali Sinema Ödülleri

Van’da Bajar Kültür Sanat Danışmanlığı tarafından düzenlenen ‘4. Uluslararası Van Gölü Film Festivali İnci Kefali (Darekh) Sinema Ödülleri’nin açılış töreni gerçekleşti.

07.12.2015 10:10

Van'da Bajar Kültür Sanat Danışmanlığı tarafından düzenlenen '4. Uluslararası Van Gölü Film Festivali İnci Kefali (Darekh) Sinema Ödülleri'nin açılış töreni gerçekleşti.

Van Ticaret ve Sanayi Odası'nda (TSO) düzenlenen festival, 6 - 12 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek. "Kültürel Miras: 100'leşme" adı altında yapılan festival, resim sergisi ve kokteyl ile başladı. Açılışta bir konuşma yapan Festival Başkanı Bager Oğuz Oktay, zor şartlar altında festivalin dördüncüsünü düzenlemenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Biz burada, zor şatlar altında festival gerçekleştiriyoruz. Ancak ortak gayemiz, festivalin Van için sürdürülebilir olmasıdır. Festivalimizi eylül ayında gerçekleştirmeyi planlıyorduk. Fakat ülkemizin ahvalinin pek iç açıcı olmadığı bu ortamda festival yapmamız uygun olmadı. Tamamen gönüllülük üzerinden yürüttüğümüz bu festivalde, tüm ekip arkadaşlarıma ve bu yıl aramıza katılan Gaziantep Üniversitesi Sinema Topluluğu'na teşekkür ediyorum" dedi.

Festival Sinema Jüri Başkanı Filiz Kutlar ise, "Bu tür sanatsal etkinliklerin daha fazla yaygınlaştırılmasını sağlamak gerektiğini düşünüyorum. Van'da bulunmaktan, böyle bir festivalin içinde yer almaktan mutluluk duyuyorum. Festivalin herkes için keyifli geçmesini temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Fatih Akın imzalı 'TheCut (Kesik)' filmi, festivalin ilk gösterimi olarak izleyiciyle buluştu. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 4. Uluslararası Van Gölü Film Festivali İnci Kefali Sinema Ödülleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement