5 Ocak Uluslararası Kurtuluş Yarı Maratona Doğru... - Son Dakika
Yerel

5 Ocak Uluslararası Kurtuluş Yarı Maratona Doğru...

5 Ocak Uluslararası Kurtuluş Yarı Maratona Doğru...

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. Yıldönümü anısına gerçekleştirilecek “5 Ocak Uluslararası Kurtuluş Yarı Maratonu ve Halk Koşusu’nun hazırlıklarının tamamlandığını belirterek, “Kentimizin sporda tanıtım ve vizyonuna katkı sağlayacak maratonda hiçbir olumsuzluk yaşanmaması için tüm önlemleri aldık” dedi.

02.01.2014 12:53

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. Yıldönümü anısına gerçekleştirilecek "5 Ocak Uluslararası Kurtuluş Yarı Maratonu ve Halk Koşusu'nun hazırlıklarının tamamlandığını belirterek, "Kentimizin sporda tanıtım ve vizyonuna katkı sağlayacak maratonda hiçbir olumsuzluk yaşanmaması için tüm önlemleri aldık" dedi.

Hadi, hizmet binasında toplantı odasında, 5 Ocak Pazar günü gerçekleştirilecek olan "4. Adana 5 Ocak Kurtuluş Yarı Maratonu ve Halk Koşusu" nda düzenleme ve organizasyon komitesi üyeleriyle yapılan son toplantıda yarışmada şimdiye kadar gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ayrıca, yarışma günü alınacak önlemleri anlattı.

Adana'da spor organizasyonu konusunda deneyimli ekibe sahip olunduğuna dikkati çeken Hadi, şöyle devam etti:

"Başta bizlere her konuda destek veren Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile Valimiz Hüseyin Avni Coş'a şükran borçluyuz. Kentimizin sporda tanıtım ve vizyonuna katkı sağlayacak maratonda hiçbir olumsuz yaşanmaması için tüm önlemleri aldık. Maratonda öncelikli hedefimiz sporcu sağlığı ve güvenliğidir. Bu kapsamda, 36'sı kavşak olmak üzere 116 noktada hakem ve polisler görev yapacak. Maratonda kentimizin tarihi mekanlarına dikkat çekmek için güzergahı da bu mekanlar üzerinde gerçekleştirdik. Motorize ekibin yanı sıra 3 ambulans hazır bulunacak. Medya mensuplarının görevlerini rahat yapmaları için gerekli kolaylığı göstereceğiz. Start ve finişte sağlık görevlileri ve sağlık çadırı, seyyar tuvalet bulunacak. Özellikle, bu konuda bizlere destek olan yerel yöneticilere, İl Emniyet Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğü görevlilerine teşekkür ederiz."

700 KİŞİ BAŞVURDU

Maraton için Türk ve yabancı şimdiye kadar 700 kişinin başvuru yaptığını belirten Hadi, "Yarışmaya şu ana kadar 700 kişi başvurdu. Daha zaman var. Yarı maraton, halk koşusu ve engelliler ile birlikte toplam bin kişinin katılmasını bekliyoruz. 5 Ocak Maratonu ve Halk Koşusu için bilgisayar ortamında site oluşturulduk. Müsabaka katılmak veya müsabaka hakkında bilgi almak isteyenlerin 'adanakurtulusmaratonu.com' sitesinden yararlanabilecekler" dedi.

Hadi, 5 Ocak Pazar günü 08.00'de başlayacak olan yarı maratonun 21, halk koşusunun ise 4 kilometre olacağını, meteorolojik verilere göre müsabaka günü yağış görülmediğini, ancak gerekli önlemleri aldıklarını da sözlerine ekledi

Bu arada, organizasyon toplantısına, Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü'nden Abdurrahim Zengin ve Hakan Aksoy, Büyükşehir Belediyesi'nden Ahmet Bakır, Sağlık Müdürlüğü'nden Dr. Savaş Çetin ve Dr. Elifcan Çaylı, Atletizm Federasyonu Adana İl Temsilcisi Abdulkadir Uğur, Atletizm Antrenörü Asım Çetin, Adana Masterler Atletizm Kulübü Başkanı Necmi Tadır, Gençlik Hizmetleri Şube Müdürleri Kazım Tekin, Cemal Demirağ ve Mahmut Kır, Spor Servisi Şefi Hanifi Altun katıldılar. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 5 Ocak Uluslararası Kurtuluş Yarı Maratona Doğru... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement