50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne Doğru - Son Dakika
Yerel

50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne Doğru

50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali\'ne Doğru

Festivalin 50 yıllık geçmişini anlatan "Altın Portakal'ın öyküsü" adlı kitap okurlarla buluşacak

17.09.2013 16:50

50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin 50 yıllık geçmişini anlatan "Altın Portakal'ın öyküsü" adlı kitap okurlarla buluşacak.

Sinema yazarı Tuncer Çetinkaya'nın kaleme aldığı "Altın Portakal'ın Öyküsü"nde, Antalya'nın 2 bin 500 yıl öncesine uzanan görsel sanatlar yolculuğu, 50'li ve 60'lı yıllardaki Belkıs Şenliği ve şenliğin Altın Portakal'a dönüşme hikayesi ele alınıyor.

Çoğu ilk kez yayınlanacak 600'ün üzerinde fotoğrafın yer aldığı kitabın Türk sinemasının yarım yüzyıllık geçmişine de ayna tutması amaçlanıyor. Önsözünü Atilla Dorsay'ın kaleme aldığı kitabın tasarımı ise Orkun Ozan Grafik tarafından gerçekleştirildi.

Antalya Kültür Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Tufan Dağıstanlı, yaptığı yazılı açıklamada, kitabın festivalle ilgili en kapsamlı kitap olduğunu belirterek, kitabın festivalde farklı dönemlerde öne çıkan tartışmaları yansız bir tutumla ele aldığına dikkati çekti.

Kitabın yazarı Tuncer Çetinkaya ise kitabı oluşturmak için çok sayıda yönetici, görevli, sinema sanatçısı, gazeteciyle röportajlar yaptığını anlattı. Çetinkaya, kitap için çeşitli kurumların da arşivlerinden yararlandığını ifade etti. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement