Abdurrahman Gazi Türbesi'ndeki "Divan-I Gazi Restoran" Hizmete Açıldı - Son Dakika
Yerel

Abdurrahman Gazi Türbesi'ndeki "Divan-I Gazi Restoran" Hizmete Açıldı

Abdurrahman Gazi Türbesi\'ndeki "Divan-I Gazi Restoran" Hizmete Açıldı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi`ne bağlı Er Tansa Şirketi bünyesinde faaliyet gösteren Divan-ı Gazi Restoran düzenlenen görkemli törenle açıldı.

10.01.2014 18:53

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Er Tansa Şirketi bünyesinde faaliyet gösteren Divan-ı Gazi Restoran düzenlenen görkemli törenle açıldı. Abdurrahman Gazi Hazretleri türbesindeki restoranın açılışını Vali Yardımcısı Ertuğrul Egemen, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Küçükler, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ednan Yazıcı ve diğer protokol üyeleri birlikte yaptı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Yrd. Doç. Dr. Fuat Karabulut'un okuduğu dua sonrası protokol üyeleri eşsiz güzelliğe sahip Divan-ı Gazi'de öğlen yemeği yedi. 23 kişinin istihdam edildiği restoran 24 saat hizmet veren bir özelliğe sahip. Kent mutfağının tüm ürünlerinin müşterilerin beğenisine sunulduğu mekanda, kahvaltılı ve yemekli basın toplantıları da yapılabiliyor.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mehmet Emin Öz, gazetecilere yaptığı açıklamada, restoranla ilgili bilgi verdi. Başkan Öz, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Divan-ı Gazi Restoran ile Er Tansa'nın dördüncü yerini hizmete açmış olduk. Kuğulupark'taki Araf Cafe, Müceldili Konağı ile Tebrizkapı Çarşısı şu anda vatandaşlarımızın hizmetindeki kuruluşlarımızdır. Divan-ı Gazi 250 kişi kapasitelidir. 24 saat açık olan restoranda güzel bir Erzurum manzarası eşliğinde birinci sınıf kahvaltı ve Erzurum yemekleri veriliyor. Abdurrahman Gazi Türbesi şehrimizin bir nevi Eyüp Sultan Türbesi konumundadır. İnşallah bu yıl çevreyi de yeniden düzenleyeceğiz. Bu güzide bölgemiz, şehrimizin hem ziyaret hem de önemli bir piknik alanı olarak insanımıza hizmet verecek." - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Abdurrahman Gazi Türbesi'ndeki 'Divan-I Gazi Restoran' Hizmete Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement