Adalet Myo Öğrencilerine Madde Bağımlılığı Konferansı - Son Dakika
Yerel

Adalet Myo Öğrencilerine Madde Bağımlılığı Konferansı

Adalet Myo Öğrencilerine Madde Bağımlılığı Konferansı

Yozgat Bozok Üniversitesi Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencilerine 'madde bağımlılığı' konulu seminer verildi.

01.12.2012 16:42

Yozgat Bozok Üniversitesi Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencilerine 'madde bağımlılığı' konulu seminer verildi.

Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) görevlilerince, Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulu'nca "Madde Bağımlılığı ve Korunma Yolları" konulu konferans düzenlendi.

Yerköy Adalet MYO konferans salonunda gerçekleştirilen konferansa Yerköy İlçe Kaymakam Vekili Mustafa Türkcan, Adalet MYO Müdürü Murat Koçsoy, İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Cibelek, Yüksek Okul Sekreteri Oğuz Duygu ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Konferansta, gençlerde madde bağımlılığına karşı farklılık yaratmak amacıyla böyle bir uygulama yapıldığını ifade eden Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Amiri Hakan Ülger,

bağımlılığın tedavi edilmesi gereken bir hastalık olduğunu, madde bağımlıların çoğunlukla bağımlılıklarının farkında olmadığını belirtti.

Arkadaş çevresi ve aile sorunlarının da gençleri madde bağımlılığına ittiğine işaret eden Ülger, "Bir kereden bir şey olmaz demeyin. O kıskaca düşersiniz. Madde kullanımı insanlık suçudur. Kişi sadece kendine değil, topluma, insanlığa zarar verir. Bağımlılık sadece bağımlının değil, tüm toplumun sorunudur." dedi.

Kimsenin, kendi hayatıyla kumar oynama hakkı bulunmadığını vurgulayan Ülger, kişiyi madde bağımlılığına iten nedenler arasında yüzde 42 ile ilk sırayı merak duygusunun aldığını kaydetti.

Ülger'in konuşması sonrasında, Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube personellerinden Kamil Ünlü, öğrencilere, grafiklerle madde bağımlığı hakkında verileri aktardı.

(SK)

01.12.2012 16: 15: 05

TSI

NNNN - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adalet Myo Öğrencilerine Madde Bağımlılığı Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement