AK Parti ve CHP Milletvekilleri 5 Ocak Mesajı Yayımladı - Son Dakika
Yerel

AK Parti ve CHP Milletvekilleri 5 Ocak Mesajı Yayımladı

AK Parti ve CHP Milletvekilleri 5 Ocak Mesajı Yayımladı

AK Parti ve CHP milletvekilleri, yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

04.01.2014 14:54  Güncelleme: 09:59

AK Parti Adana milletvekilleri Fatoş Gürkan, Necdet Ünüvar ve Mehmet Şükrü Erdinç ile CHP Milletvekili Ali Demircalı, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü dolayısıyla masaj yayımladı.

Gürkan, mesajında, bu onur ve gururu sonsuza kadar taşıyacak ve gelecek nesillere anlatacaklarını vurguladı.

Kahraman ecdadın, üstün cesareti ve büyük fedakarlıkları ile esaret gömleğini yırtarak, tüm işgalci devletlere tarihi ders verdiğini, milletin canı pahasına özgürlüğünü koruyacağını tüm dünyaya haykırdığı belirten Gürkan, şunları kaydetti:

"Kurtuluş mücadelemize şöyle bir baktığımızda millet olarak ne kadar zorlu bir sınav verdiğimizi, bu günlerimizi bizlere armağan eden ecdadımıza ne kadar borçlu olduğumuzu daha iyi anlıyoruz. Şanlı kurtuluş mücadelesi ateşinin Adana'da yakılmış olması, bizim için övünç kaynağıdır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 15 Mart 1923'te Adana'yı ziyaretinde, Türk ulusunun bağımsızlık mücadelesinde Adana'nın önemli yeri olduğunu vurgulamıştır."

Milletvekili Necdet Ünüvar da asırlık kentin bir çok öyküsü bulunduğunu, bu öykülerden birinin de 5 Ocak olduğunu belirtti.

Ünüvar, "Kurtuluş Savaşı esnasında halkımız çok acılar çekse de halkımızın üstün direnişi, dirayeti ve diplomatik kararlılığı, 5 Ocak 1922'de Adana'yı düşman işgalinden resmen kurtarmıştır" ifadelerini kullandı.

Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç ise Adana'nın, Gazi Mustafa Kemal'in Kurtuluş Savaşı'ndaki mücadele fikrinin ilk filizlendiği yer olarak gösterildiğini vurguladı.

Adana'nın, kendi bağrından çıkardığı kahraman ve yiğit evlatlarının Sinan Paşa'sı, Tufan Bey'i, Kara Fatma'sı ve Doğan Bey'i ile destan yazdığını belirten Erdinç, mesajında, "Milletimiz hiçbir zaman sömürgeci, işgalci olmadığı gibi esaret altında kalmaya da asla rıza göstermemiştir, bundan sonra da göstermeyecektir. Sergiledikleri kahramanlıklarla bereketli topraklı Adana'yı düşman ayaklarına çiğnetmeyenleri bir kez daha minnetle anıyorum" dedi.

Milletvekili Ali Demircalı işgalin, çetelerin elinde zor günler geçirmiş Adana'nın özgürlük ve bağımsızlığının değerini en iyi bilen illerin başında geldiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Adana'nın kurtuluşu, milli mücadelenin zaferiyle taçlanmıştır. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bizlere bu günleri canları pahasına armağan edenleri saygı ve rahmetle anarken, cumhuriyetimizi ve onun ilkelerini sonsuza kadar koruyacağımızı bir kez daha vurguluyor, kurtuluş gününüzü kutlayarak saygılarımı sunuyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti ve CHP Milletvekilleri 5 Ocak Mesajı Yayımladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement