AK Parti Ahlat'ta Proje Tanıtım Toplantısı Yaptı - Son Dakika
Yerel

AK Parti Ahlat'ta Proje Tanıtım Toplantısı Yaptı

AK Parti Ahlat\'ta Proje Tanıtım Toplantısı Yaptı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bitlis’in Ahlat ilçesinde tanıtım toplantısı yaptı.

27.03.2014 15:40

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bitlis'in Ahlat ilçesinde tanıtım toplantısı yaptı.

AK Parti Ahlat Belediye Başkan Adayı A. Mümtaz Çoban projelerini açıklarken, Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz ise taşeron işçilere maaşlarının devlet garantisiyle ödeneceği müjdesini verdi. Bütün projelerin Ahlat'ın geleceği açısından büyük önem taşıdığını anlatan Başkan Çoban, bütün projelerinin arkasında olduklarını söyledi. Çoban, AVM ve Selçuklu Hamamı ile park projelerinin ihalesinin tamamlandığını da hatırlatarak, Ahlat halkının desteği ile bütün projelerin hayata geçirileceğini söyledi.

Daha sonra kısa konuşma yapan AK Parti Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ahlat'ı çok önemsediğini belirterek, Başbakanın 500 bin kişilik Bursa mitinginde Ahlat'tan bahsetmesinin ne kadar önemli olduğunu vurguladı. Ahlat Belediye Başkanının anlatmış olduğu projelerin hepsinin gelecekte uygulanacak projeler olduğunu ve bütün projeleri desteklediklerini belirten Demiröz, taşeron işçilerin sorunlarına da değinerek: "Değerli kardeşlerim, sizler bu ülke için üretiyorsunuz. Şimdi tabi ayakta olanlarınızda var emekçilerimiz burada, taşeronlarla ilgili bir takım istekleri var. Bizim başımızın üzerinde yeriniz var. Özellikle taşeronda çalışan üretici kardeşlerim bizim için bazı işlerde başlangıç diye yapıldı. Fakat sonuçta 700 bin kişi kamuda, 400 bin kişide özel sektörde çalışmak üzere bir milyon yüz bin kardeşimiz bu taşeron dediğimiz işlerde çalışan emekçi olarak yer alıyor. Bir milyon yüz bin tabi bu çok yüklü bir rakam oldu ve bizde bunların dertleriyle dertlendik çünkü artık bir çare olmak bir çare getirmek zorundayız. Çalışma bakanlığımız düzenlediği çalışmalar tamamlandı. Kanun tasarı haline getirildi. Bakanlar kuruluna sunularak imzaya açıldı. Ancak mecliste daha önce 17 Aralık'tan sonraki olaylar nedeniyle acil olan kanunlar öne geçince bu sosyal güvenlik bakanlığının getirmiş olduğu tasarı beklemeye alındı. Seçimden sonraki hatta seçimden önce geliyordu hatta 1 hafta daha çalışalım dedik ana muhalefet kabul etmedi ve o tasarı şuanda bekliyor. Meclis açılır açılmaz, seçim sonrası inşallah duyacaksınız. Tasarı plan bütçe komisyonuna gelecek ve komisyon başkanlığını inşallah ben yapacağım. Bu tasarıda sizle ilgili ne yapılması gerekiyorsa ilave hepsinin sahibi, takipçisi ve sizden gelen talepleri de dikkate alarak amirliğini yapacağım. Bitlis'te, Tatvan da taşeron işçileriyle ilgili toplantılar yaptık. Bu toplantıların olacağını bildiğim için tasarıyı sizinle ilgili elimizde olanları kısaca özetlemek istedim. Tasarıda gördüklerimden birincisi ücretleriniz devlet tarafından ödenecek. Bundan sonra ücretlerinizi her ayın sonunda belirtilen tarihte devlet taşerona ödemeyecek. Alacağınız sizin hesaplarınıza ödenecek. Artık ücretlerinizi devlet garanti altına alıyor. Bundan sonra iki aydır ödemiyor. Sekiz aydır ödemiyor. Yarısını verdi, yok ikincisi taşeron bıraktı gitti, iflas etti. Şimdiye kadar sigorta ve vergi alacağı devlet alacağı birinci sıradaydı. Sizin alacaklarınız ikinci sıradaydı. Devlet alacağınızı önceliğe aldı. Bunu öncelikle ödeyin diyor. Benim alacağım değil, emekçilerin alacağı sizin alacağınız icra iflas yasasında yapılan değişiklerde birinci sırayı aldı. Öncelikle varlıkta ne varsa siz alacaksınız. Bu konuyla ilgili geniş bilgileri daha sonra sizlerle paylaşacağız" dedi.

Ahlat Zeki Peker Kültür ve Taziye Evi'nde düzenlenen toplantı karşılıklı görüş alışverişinin ardından sona erdi. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Ahlat'ta Proje Tanıtım Toplantısı Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement