AK Parti Gençlerini Yetiştiriyor - Son Dakika
Yerel

AK Parti Gençlerini Yetiştiriyor

AK Parti Gençlerini Yetiştiriyor

AK Parti Adıyaman İl Başkanlığı’nın partinin gençlik kolları üyelerine yönelik başlattığı 'Gençlik Okulu Projesi'yle, partinin gençleri hafta bir konuda seminer alacak.

15.06.2014 11:10

AK Parti Adıyaman İl Başkanlığı'nın partinin gençlik kolları üyelerine yönelik başlattığı 'Gençlik Okulu Projesi'yle, partinin gençleri hafta bir konuda seminer alacak.

Gençlik Okulu Projesi kapsamında ilki düzenlenen seminere, Adıyaman Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Hacı Duran konuşmacı olarak katıldı. Her hafta düzenlenecek olan seminerde gençlere farklı konularda uzman kişiler tarafından seminer verilecek.

Seminerin açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı İbrahim Halil Fırat, parti olarak gençlere büyük önem verdiklerini ve bu kapsamda gençlerin kendilerini güncel ve genel konular üzerinde geliştirmesini istediklerini belirtti.

Seminerleri gençlerin birikimlerine katkı sağlamak için düzenlediklerini kaydeden Fırat, bu seminerlerin gençler tarafından önemsenmesi gerektiğine işaret etti.

Prof. Hacı Duran, İslam Medeniyeti ve Cumhuriyet'in özellikleri konusundaki seminerinde, "Adını bir dinden alan tek medeniyet İslam medeniyetidir. Dikkat ederseniz mesela Roma Medeniyeti dediğimiz zaman adını bir dinden almıyor etnik gruptan alır. Yunan Medeniyeti dediğimiz zaman adını yine bir etnik gruptan alır; bir dinden, bir kitaptan almaz. Batı medeniyeti dediğimiz zaman adını bir coğrafyadan alıyor yine dinden almıyor. Peki bir din bir medeniyetin kurucusu olur mu? Niye diğer medeniyetler bir etnik grupla anılıyor da, bir coğrafya ile anlıyor da İslam neden bir inançla bir imanla anılıyor?" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Gençlerini Yetiştiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement