Akdeniz Üniversitesi'nden, Cibuti Üniversitesi'ne Yol Haritası - Son Dakika
Yerel

Akdeniz Üniversitesi'nden, Cibuti Üniversitesi'ne Yol Haritası

Akdeniz Üniversitesi\'nden, Cibuti Üniversitesi\'ne Yol Haritası

Akdeniz Üniversitesi ve Cibuti Üniversitesi arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında temaslarda bulunmak için Akdeniz Üniversitesi’nde bulunan Cibuti Cumhuriyeti Yükseköğretim ve Araştırma Bakanı Dr. Nabil Mohamed Ahmed başkanlığındaki heyet, AÜ’deki görüşmelerini tamamladı.

09.06.2014 15:08

Akdeniz Üniversitesi ve Cibuti Üniversitesi arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında temaslarda bulunmak için Akdeniz Üniversitesi'nde bulunan Cibuti Cumhuriyeti Yükseköğretim ve Araştırma Bakanı Dr. Nabil Mohamed Ahmed başkanlığındaki heyet, AÜ'deki görüşmelerini tamamladı.

Akdeniz Üniversitesi ile Cibuti Üniversitesi arasında yapılması planlanan işbirliği çalışmaları, öncelikle Akdeniz Üniversitesi Senato Salonu'nda düzenlenen toplantıda masaya yatırıldı. Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe ile Yükseköğretim ve Araştırma Bakanı Dr. Nabil Mohamed Ahmed tarafından yönetilen toplantıya, Cibuti Üniversitesi Rektörü Dr. Djama Mohamed Hassan, Yükseköğretim ve Araştırma Bakanı Danışmanı Dr. Fahmi Ahmed Mohamed, Akdeniz Üniversitesi akademik birimlerinden dekanlar ile müdürler katıldı. Kapsamlı işbirliği imkanlarının tartışıldığı toplantıda, bir yol haritası çıkarılmasına karar verildi.

Akdeniz Üniversitesi'nde incelemelerde bulunan Cibuti heyeti, Akdeniz Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Burhan Özkan eşliğinde; Tıp Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Turizm Fakültesi, Ziraat Fakültesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Akdeniz Ünivertesi Antalya Teknokent'i ziyaret ederek akademik birimlerde de incelemelerde bulundu.

Cibuti Cumhuriyeti Yükseköğretim ve Araştırma Bakanı Danışmanı Dr. Fahmi Ahmed Mohamed, bilimsel işbirliği ve öğretim elemanı-öğrenci değişiminin ötesinde, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe'den Cibuti Üniversitesi'nin, hem akademik hem de idari yapıdan yeniden yapılanmasında Akdeniz Üniversitesi'nin kendilerine danışmanlık yapmasını talep ettiklerini belirtti.

Cibuti heyetini Akdeniz Üniversitesi'nde ağırlamaktan dolayı çok mutlu olduklarını dile getiren Rektör Kurtcephe de, Cibuti Üniversitesi'ne gerek akademik gerekse idari her türlü desteği vermeye hazır olduklarını vurguladı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akdeniz Üniversitesi'nden, Cibuti Üniversitesi'ne Yol Haritası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement