Akil İnsanlar Kars'ta - Son Dakika
Yerel

Akil İnsanlar Kars'ta

Akil İnsanlar Kars\'ta

Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Can Paker ve üyeler, Kars'ta şehit ailesini ziyaret etti.

24.05.2013 14:50  Güncelleme: 14:55

Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Can Paker ve üyeler, Kars'ta şehit ailesini ziyaret ederek, cuma namazından çıkan vatandaşların çözüm sürecine ilişkin beklenti ve önerilerini dinledi.

Paker, Başkanvekili Sibel Eraslan ve Sekreter Ayhan Ongan ile üyeler Mahmut Arslan, Abdurrahman Kurt, Zübeyde Teker, Abdurrahman Dilipak ve Mehmet Uçum, 1998'de Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde şehit olan piyade çavuş Yusuf Tanboğa'nın ağabeyi Atilla Tanboğa'nın Bülbül Mahallesi'ndeki evine geldi.

Yaklaşık 1 yıldır İstanbul Büyükşehir Beldiyesinde çalışan Tanboğa'nın eşi Kamile Tanboğan ve şehidin kuzeni Mehmet Tanboğa tarafından karşılanan grup, aileye başsağlığı diledi.

Mehmet Tanboğa, çözüm sürecini desteklediklerini belirterek, "5 aydır şehit haberi gelmiyor. Daha önce televizyonu açmaya korkuyorduk. Süreci başlatanlardan Allah razı olsun. Tüm şehit aileleri bu süreci destekliyor. Ölenle olmuşa çare yok. Bundan sonra kimsenin canı yanmasın" dedi.

Tanboğa, "Babası 3 yıl, annesi 3 ay önce vefat eden şehidin kardeşi İstanbul'da. Eşi ve 3 çocuğu Kars'ta. Görev yerinin buraya alınmasını istiyoruz" diye konuştu.

Grup Üyesi ve Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Aslan da bu konuda girişimde bulunacağını ifade ederek, Atilla Tanboğa'nın, görevini memleketinde sürdürmesi için çaba göstereceğini söyledi.

Halitpaşa Mahallesi'nde 3 gün önce vefat eden İskender Gülbeyi'nin evini ziyaret ederek taziyede bulunan grup, Seyyid Ebul Hasan Hakkani Külliyesi bahçesinde, cuma namazından çıkan vatandaşların çözüm sürecine ilişkin beklenti ve önerilerini dinledi.

Ülkede herkesin kardeşçe yaşaması için barışın sağlanması gerektiğini vurgulayan vatandaşlar, sürece karşı çıkan siyasetçileri eleştirdi. - KARS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Akil İnsanlar Kars'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement