Aksaray'da Sosyal Güvenlik Haftası Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Aksaray'da Sosyal Güvenlik Haftası Etkinlikleri

Aksaray\'da Sosyal Güvenlik Haftası Etkinlikleri

Aksaray Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü tarafından Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle resepsiyon düzenlendi.

19.05.2012 16:32

Aksaray Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü tarafından Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle resepsiyon düzenlendi.

Grand Eras Otel'de düzenlenen resepsiyona, AK Parti Aksaray Milletvekilleri Ali Rıza Alaboyun ve İlknur İnceöz, Vali Yardımcısı Mehmet Mızrak, Belediye Başkanı Nevzat Palta, Cumhuriyet Başsavcısı Taner Aksakal, Emniyet Müdürü Mustafa Şahin, daire müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı. Programda konuşan SGK İl Müdürü Saffet Çalışkan, SGK'nın tüm ülke nüfusuna hitap eden bir kurum olduğunu belirterek, "SGK artık şu anda ülke nüfusumuzun tamamına hitap eden ve yaklaşık 25 bin küsür çalışanı ile vatandaşa huzurlu ve özellikle güler yüzlü hizmet veren Türkiye'mizin güzide bir kurumu haline gelmiştir. Genel Sağlık Sigortası ve Sosyal Sigortalar odaklı yapılan Sosyal Güvenlik Reformu, ülkemizde son 40 yılda yapılan sosyal reformların en önemlisidir. Özellikle Genel Sağlık Sigortası'nda çok ciddi değişiklikler yapılmıştır. İsteğe bağlı sigortalı başta olmak üzere yeni doğan tüm evlatlarımız 18 yaşını dolduruncaya kadar kayıtsız şartsız Sosyal Güvenlik Kurumu'nun şemsiyesi altındadır" dedi.

Milletvekili İlknur İnceöz ise SGK'nın önemine vurgu yaparak, "Sosyal Güvenlik Kurumu çok önemlidir. Hepimiz için bir güvencedir. Bir kere son dönemde Sosyal Güvenlik Kurumu konusunda çok önemli reformlar yapıldı. Sosyal güvencesine bakmadan her bir çocuğumuz doğumundan 18 yaşına kadar SGK çatısı altında korumada. Bunlar çok önemli şeyler. Bunun yanında Yeşil Kartı dahi olmayan 3 milyon vatandaşımızı yine sosyal güvenlik çatısı altında korumaya aldık. İşte bu şu demektir, birey devlet tarafından korunuyor ve bu güvenceyi birey kimsesiz kalmadan en yakınında hissediyor" şeklinde konuştu.

Türkiye'de 2002 yılında 1.4 kişinin bir emekliyi finanse ettiğini, şimdi ise bu rakamın 1.9'a çıktığını dile getiren Milletvekili Ali Rıza Alaboyun ise, "Avrupa'da hala 4 civarında. Türkiye'mizde bir iyileşme var ama hala Sosyal Güvenlik Kurumu'nu hazineden destekliyoruz. Bunun önüne geçmemiz gerekiyor. Fakat bu hızlı gelişmenin, büyümenin, modernleşmenin getirmiş olduğu yan etkilerde ülkemiz kurtulacak değil. Bugün Avrupa'da özellikle İtalya'nın kuzeyinde anne başına düşen çocuk sayısı 0,7'ye düşmüş. Yani, 10 kişiden oluşan karı ve koca, bunların 7 tane çocuğu var. Yani bir nesil sonra İtalya'da artık nüfus hızla düşecek. Bize de en büyük darbeyi vuracak olan bu. Çünkü o zaman yaşlı bir nüfusa sahip olacağız bundan 25 yıl sonra. Fakat çalışan genç bir nüfusumuz olmayacak" diye konuştu.

Belediye Başkanı Nevzat Palta da hükümetin sosyal güvenlik konusunda yaptığı devrim niteliğindeki çalışmalara değinerek, "Belki bundan 8-10 yıl önce hayal bile edemeyeceğimiz konuların şu anda icraata geçmiş olduğunu görmek bizleri sevindiriyor" dedi.

Konuşmaların ardından Aksaray'da düzenli ve en çok prim ödeyen 10 işverene protokol üyeleri tarafından teşekkür plaketi verildi.

19.05.2012 16: 12: 54

TSI

NNNN - AKSARAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aksaray'da Sosyal Güvenlik Haftası Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement