Altso'dan Yeni İlçe Önerisi - Son Dakika
Yerel

Altso'dan Yeni İlçe Önerisi

Altso\'dan Yeni İlçe Önerisi

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Aydoğan, Alanya'nın doğu ve batısına yeni birer ilçe kurulmasını önerdi.

09.10.2012 19:40

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Aydoğan, Alanya'nın doğu ve batısına yeni birer ilçe kurulmasını önerdi.

Kamuoyunda Büyükşehir Yasa Tasarısı olarak bilinen "Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının, Meclis'e sunulmasının ardından harekete geçen ALTSO, yeni bir öneri getirdi.

Aydoğan, odada düzenlediği basın toplantısında, söz konusu yasa tasarısının Meclis'ten geçip yasalaşmasına kesin gözüyle bakıldığına dikkat çekerek, "En azından mevcut durumda düzeltme yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Önerimiz 70 kilometre sınırı bulunan Alanya'nın doğu ve batısına yeni birer ilçe kurulmasıdır. Bunun için devletin kasasından tek kuruş çıkmasına da gerek yok. Şartlar buna son derece uygundur" dedi.

Alanya'nın il olmasını gönülden istediklerini, ancak bunun olmadığını ifade eden Aydoğan, şunları söyledi:

"Alanya adına taleplerde bulunabileceğimize inanıyorum. Hem de mevcut yasaya uygun biçimde. Bu tasarı tüm ülkede kabul görmüş olabilir, ama Alanya'nın fiziki durumu ele alındığında bu kadar uzun sınırı olan bir ilçeyi merkezden idare etmenin bir hayli güç olacağı malumunuzdur. Bu bağlamda Alanya olarak birlik ve beraberlik içinde hareket edebilirsek en azından bu kazanımı elde edebiliriz. Bunun için siyasetçisine de sivil toplum kuruluşlarına da halkımıza da görevler düşüyor."

Aydoğan, yeni yasayla Alanya'nın il olma düşüncesinin tamamen sona ereceğini kaydetti. Aydoğan, konuya ilişkin ilgili makamlara hazırlayacakları raporu sunma hazırlığı içinde olduklarını sözlerine ekledi.

Muhabir: Mustafa Kurt

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Altso'dan Yeni İlçe Önerisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement