Altunhisar'a Rehabilitasyon Merkezi - Son Dakika
Yerel

Altunhisar'a Rehabilitasyon Merkezi

Altunhisar\'a Rehabilitasyon Merkezi

Niğde'nin Altunhisar ilçesinde 2005 yılında boşaltılan Hükümet Konağı yeniden tadilat edilerek Özel Engelli Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi haline getiriliyor.

27.01.2012 13:42

Niğde'nin Altunhisar ilçesinde 2005 yılında boşaltılan Hükümet Konağı yeniden tadilat edilerek Özel Engelli Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi haline getiriliyor.

Yaklaşık 6 yıl önce Hükümet Konağının yeni kompleksine taşınması ile boş bir şekilde atıl olarak bekleyen eski hükümet Konağı Binası yeniden elden geçirilerek engellilere yönelik Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi olarak faaliyetini sürdürecek.

Konu hakkında açıklamada bulunan Altunhisar Belediye Başkanı Erdal Sarı, Niğde Valisi Alim Barut, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Nebol,

İl Genel Meclisi Başkanı Erdal Koçyiğit ve meclis üyelerinin de desteği ile durumun yeniden değerlendirildiğini belirterek gerekli çalışmaların yapıldığını ve bu konuda büyük destek verdiler" dedi.

Yapılan değerlendirme neticesinde binanın 10 yıl süre ile ilgili firmaya ihale edildiğini ifade eden Sarı, "Özel Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nin tadilatı ilgili firma tarafından başlatıldı.

Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı olacak olan kurum tadilatının bitimi ile kurum, özel durumu olan misafirlerini kabul edecek. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız her şekilde buradan faydalanacak. Bizde belediye olarak, bina etrafında bulunan yaklaşık 10-12 civarındaki parsellerde bulunan işyeri metruk bina gibi yerleri yeşil alan haline getirme kararı aldık" diye konuştu.

Başkan Sarı, "Söz konusu binaya bu alanlar yaklaşık 30 yıl bahçe olarak hizmet verilmesi için tahsisini tamamladık. Dolayısıyla bizde oranın bahçe düzenlemesini ve çevre düzenlemesini yaparak diğer bürokratik konularda ve yazışmalarında da hızlandırmak için destek oluyoruz.

Buradaki tek amacımız bu yerin verimli hale getirilmesi ve ayrıca Altunhisar İlçemiz olarak birinci Zihinsel Engelliler ve Rehabilitasyon Merkezi'nin ardından Özel Engelliler Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ni de ilçemize ilimize kazandırarak hem bakıma muhtaç insanlarımıza ev sahipliği yapmak hem de

en az 40-50 kişiye de iş alanı açarak istihdam sağlamış olmaktır. Kurumun birkaç ay içerisinde hizmete açılmasını bekliyoruz. Bu uğurda emeği geçen herkese ayrıca bizlere arsa tahsisi sağlama konusunda destek veren arsa ve mülk sahiplerine ayrıca teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Altunhisar'a Rehabilitasyon Merkezi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement